Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svlačionica u šoku

Legendarni Nijemac izbacio Hrvata: Igrači iznenađeni, nitko ne zna razlog

Srđan Lakić neće po dobrom pamtiti legendarnog Nijemca Stefana Effenberga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dubrovčanin Srđan Lakić imao je uspona i padova u njemačkog nogometu. Prošle se sezone, nakon tri godine ugovora s Wolfsburgom i dvije posudbe, vratio u Kaiserslautern u kojem je od 2008. do 2011. proživljavao najljepše trenutke karijere.

No, nakon pola sezone otišao je u Paderborn kojeg je ovog ljeta preuzeo Stefan Effenberg. Iako su im se putovi ove godine spojili, legendarni Nijemac i Lakić očito nisu na istoj valnoj duljini. Upravo su Dubrovčanin te još dvojica njegovih suigrača platili ceh lošim igrama njemačkog drugoligaša koji se bori za ostanak.

Paderborn je prvi trenerski posao Effenberga, a ovaj dio njegove nogometne karijere nije počeo baš najbolje. Srđan Lakić, Mahira Saglik i Daniel Bruckner žrtvovani su kako bi se dogodio šok u momčadi. Ista ta momčad ne zna zašto je ovaj trojac potjeran.

"Nema pravog razloga za to. Mogao je to biti bilo tko od nas", rekao je Suleyman Koc za Sky, dok je Moritz Stoppelkamp dodao:

"To su bili sjajni dečki. Ne samo što smo izgubili kolege, nego i prijatelje."

32-godišnji Lakić ove ej sezone upisao tek šest nastupa bez učinka.

"Ne shvaćam baš ovu odluku trenera, ali je mogu prihvatiti. Profesionalac sam i naviknut na takve situacije. O njemu nikad nisam ništa loše rekao, mlad je trener i nije mu jednostavno", rekao je pomirljivo Lakić.

Hrvatski je napadač stigao u Bundesligu prije deset godina. Nakon berlinske Herthe, igrao je za Kaiserslautern, Wolfsburg, Hoffenheim, Eintracht Frankfurt i Paderborn.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider