Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lavina optužbi

Srbi žele 3:0: 'Bila je to teroristička akcija Albanaca!'

Nogometni savez Srbije (FSS) najoštrije je osudio scene nasilja na prekinutoj utakmici s Albanijom poručivši kako se radi o 'terorističkoj akciji protiv interesa države Srbije'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodeći ljudi FSS-a smatraju kako su Albanci bili direktni krivci za prekid utakmice dodavši kako očekuju da će Uefa registrirati utakmicu rezultatom 3:0 za Srbiju. Navode i kako su predstavnici reprezentacije Albanije odbili svaku opciju nastavka utakmice, iako su sudac i delegat smatrali da postoji mogućnost za odigravanje susreta.

FSS je upozorio Uefu da se ovako nešto može dogoditi i na drugim stadionima diljem Europe i zbog toga bi ubuduće sigurnosne mjere morale predvidjeti i 'albanski način' djelovanja protiv nogometa i njegovih sudionika. U priopćenju se navodi da zastava 'Velike Albanije' vrijeđa osjećaje svih građana Srbije, Crne Gore, Makedonije i Grčke".

Oglasio se i predsjednik Albanskog nogometnog saveza (FFSHF) Armand Duka poručivši kako 'nisu važni bodovi, nego rješenje u korist nogometa'.

"Sada je najmanje važno kako će utakmica biti registrirana. Važno je da odluka bude u službi razvoja nogometa. Ne bi želio da nogomet bude oštećen, ali nije bilo moguće nastaviti utakmicu. Uefa sada mora donijeti odluku koja će biti u službi razvoja nogometa," kazao je Duka za albanske medije.

Dio srpskih medija je objavio kako je bespilotnom letjelicom sa albanskom zastavom koja je izazvala tučnjavu i prekid utakmice upravljao Orfi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame. No, Orfi Rama je to demantirao.

"Nemam ništa s letjelicom i nisam priveden," poručio jer Rama dodavši: "Nikada u životu nisam upravljao s dronom, jedino sam kupio sinu dječji helikopter," poručio je 45-godišnji Olsi koji pored albanskog ima i američko državljanstvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider