Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pokvareno slavlje

Sramota na dočeku Rijeke: Umjesto slavlja policija špricala suzavcem

Igračima Rijeke spremao se doček nekoliko stotina ljudi na krčkom aerodromu, no sve je zasjenio sukob policije i navijača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka se i drugu godinu zaredom plasirala u skupine Europske lige. U uzvratu play-offa je razbila Sheriff i sve je bilo spremno za novo slavlje. Navijači su pohrlili dočekati svoje ljubimce na krčki aerodrom, no sve se pretvorilo u skandal.

Dok se zrakoplov vraćao iz Moldavije ispred zračne luke se već okupilo veselo mnoštvo. Ubrzo je pjesmu zamijenila nevjerica okupljenih.

Kako piše Novi list, u jednom trenutku su se navijači odlučili preseliti bliže autobusu koji je trebao dočekati igrače. Interventnoj policiji koja je isprva stajala sa strane to se, međutim, nije svidjelo - uslijedilo je tjeranje navijača od autobusa, s navijačke strane je tada prema policiji poletjela boca i ubrzo se sve pretvorilo u kaos.

Policija pritom nije bila pretjerano nježna, pričaju svjedoci. Na navijače, među kojima je bilo dosta žena i djece, krenuli su suzavcem i palicama.

Situacija se na kratko smirila, a do novog stampeda došlo je koju minutu kasnije, kada su stigli igrači. Navijači su stajali s druge strane aerodromske ograde i igrači su ih otišli pozdraviti. No ni to nije moglo proći u miru - policija se, prepričavaju svjedoci događaja, ponovno zaletjela prema ogradi i suzavcem još jednom rastjerala masu.

Nakon toga doček na Korzu i nastavak slavlja više nisu imali smisla…

Policijsko priopćenje prenosimo u cjelosti:

Noćas, na području zračne luke u Omišlju prilikom dočeka po završetku nogometne utakmice u Moldoviji došlo je do narušavanja javnog reda i mira kada je veći broj osoba htio preskočiti zaštitnu ogradu zračne luke te je policija postupala u cilju uspostavljanja narušenog javnog reda i mira.

Sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima policijski službenici uporabili su sredstvo prisile, raspršivač sa nadražujućom tvari, radi sprječavanja narušavanja javnog reda i mira, oštećivanja imovine i neovlaštenog ulaska na prostor aerodroma (bacanje boca na policijske službenike, bacanje topovskog udara, oštećenja stakla i druge imovine aerodroma). Zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika jedna je osoba prekršajno prijavljena, a dvije su osobe lakše ozlijeđene (udarac bocom i udisanje nadražujućeg sredstva).

Nadalje, tijekom sinoćnjeg javnog okupljanja organiziranog na Gatu Karoline Riječke radi gledanja nogometne utakmice nije bilo narušavanja javnog reda i mira.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider