Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Evo i zašto

Sprema li se večeras katastrofa Liverpoola na Santiago Bernebuu?

Najzvučniji večerašnji par utakmica Lige prvaka je onaj Real Madrid – Liverpool.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na velebnom Santiago Bernabeuu večeras se nakon dva tjedna opet sastaju desetorostruki i peterostruki prvak Europe. U Liverpoolu je u prvoj utakmici Real lakoćom slavio s 3:0, a večeras bi legendarni engleski klub mogao dobiti i veću porciju.

Dosta je pokazatelja za takav scenarij. Real igra nestvarno dobro, riješio je lakoćom i Barcelonu u El Clasicu, a mnoge je baš pregazio. S druge strane, Liverpool igra očajno, Brendan Rodgers se čini pogubljeno nakon odlaska Luisa Suareza, katastrofalno odrađenog prijelaznog roka i velike nesreće s ozljedom Sturridgea.

Ima još… Engleski mediji najavljuju kako će Rodgers odmarati najvažnije igrače za vikend kada na Anfield stiže nezadrživi Chelsea. Čovjeku zbilja ne ide, a sada u nekoliko dana mora na noge strojevima Carla Ancelottija i Josea Mourinha.

Tko odmara igrače u ovakvoj utakmici?

No, pitaju se Englezi, je li baš gostovanje kod Real Madrida prilika za odmaranje igrača. Radi se o spektaklu koji se ne igra svaki dan, a naročito Liverpool koji je godinama postio od Lige prvaka.

Rodgers navodno sprema klupu i za Stevena Gerrarda. Kraj prošle i početak ove sezone slomili su legendu engleskog nogometa, psihički, ali i fizički. Da ne spominjemo i debakl Engleza u Brazilu. Nije Gerrard na razini od prošle sezone (ni blizu), ali utakmice s ovakvim Realom svi bi htjeli igrati. Nije to večer u kojoj će se Stevie G sjediti na klupi, bila bi to uvreda nogometu.

U otočkim medijima spominje se postava bez Dejana Lovrena, Stevena Gerrarda, Raheema Sterlinga i Marija Balotellija. Trebali bi ih zamijeniti Kolo Toure, Lucas Leiva, Lazar Marković i Rickie Lambert. Vidjet ćemo hoće li tako i biti, ali i hoće li Real opet natrpati mrežu protivnika, tko god da on bio.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider