Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odluka za par dana

Sporting silno želi Halilovića: 'Čekamo ga otvorenih ruku'

Španjolski prvoligaš Sporting Gijon čeka odgovor hrvatskog nogometaša Alena Halilovića (19) koji je na korak do odlaska na jednogodišnju posudbu u taj klub nakon što se njemački HSV povukao iz utrke za veznim igračem Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Razgovarao sam s Halilovićem i rekao mu što očekujem od njega. Sada je odluka na njemu", izjavio je Abelardo Fernandez (45), trener Sportinga.

Halilović je uzeo nekoliko dana kako bi klubu sa sjevera Španjolske priopćio odluku.

"On je nogometaš koji će pridonijeti ekipi jer nemamo sličnog igrača. Dođe li, dočekat ćemo ga raširenih ruku, a ako ne dođe, neka mu je sretno drugdje", rekao je Fernandez.

Sporting se nakon tri godine vratio u prvu ligu i nema novca za kupovinu igrača pa računa na posuđene nogometaše. Klub je već posudio 22-godišnjeg veznog igrača Real Madrida, Omara Mascarella, a iz Rome 19-godišnjeg paragvajskog napadača Antonia Sanabriju.

Obojica su došla na godinu dana, a toliko bi ondje trebao provesti i Halilović koji je lani sudjelovao u 30 utakmica Barcelone B koja je završila na posljednjem mjestu druge lige te će ove godine igrati u trećoj španjolskoj ligi.

Barcelona je poručila da hrvatskog igrača šalje na "kontroliranu" posudbu u klub u kojem će mu biti dobro.

HSV, koji se lani u posljednjim trenucima spasio ispadanja u drugu ligu, bio je zainteresiran za posudbu, no nije mogao obećati Barceloni da će Halilović odigrati unaprijed dogovoren broj utakmica nakon čega se povukao iz pregovora.

Za Sporting to ne bi trebao biti problem iako Fernandez kaže kako " se svaki nogometaš mora izboriti za minute na terenu".

Sporting danas igra protiv Villarreala posljednju prijateljsku utakmicu prije početka sezone koju idući vikend otvara doma protiv Real Madrida u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Luka Modrić. U Gijonu, lučkom gradu s 275.000 stanovnika, nadaju se stoga brzom Halilovićevom odgovoru.

Za Sporting je prije dvije godine igrao bivši hrvatski napadač Mate Bilić (34) koji je ondje bio i 2004. godine kada ga je tom klubu posudio Real Zaragoza. Sporting je posljednji put doveo nekog igrača 2013. godine.

Prošlu je sezonu Sporting osvojio drugo mjesto u drugoj ligi s dva boda manje od Betisa i tako se izravno plasirao u najviši rang.

Tijekom priprema Sporting je odigrao pet utakmica u kojima je ostvario dvije pobjede, dva remija i jedan poraz. Najzvučniji protivnik bio je talijanski Palermo kojeg su pobijedili s 3-1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider