Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki upitnik iznad zarade

Ponajbolji igrač Rijeke na meti portugalskog velikana

Najbolji branič HNL-a teško će i iduće sezone igrati na našim prvoligaškim stadionima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odlične igre desnog braniča Stefana Ristovskog u Rijeci nisu mogle proći nezapaženo skauting službama klubova iz jakih europskih liga.

Portugalski mediji već danima najavljuju kako Sporting Lisabon kreće u akciju da na ljeto dovede makedonskog reprezentativca u svoje redove.

Glavni trener Sportinga Jorge Jesus, koji je s Benficom dvaput bio u finalu Europa lige, inzistira na dovođenju jednog od najjačih aduta momčadi Matjaža Keka (u trenutno prvo mjesto Rijeke ugradio je devet asistencija).

Iako se ističe da Sporting prati petoricu igrača na toj poziciji, čini se da mu je Ristovski najzanimljiviji i zbog cijene.

No, tih milijun eura koliko se spominje svakako je premalo s obzirom na kvalitetu i sjajnu formu redovitog makedonskog reprezentativca koji se priprema za ogled s Lihtenštajnom u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Transfer je neminovan, ali pitanje je koliko će dobiti Rijeka

Dok ne završi utrka za naslov prvaka, Ristovskog ne zanima ništa osim Rijeke, a nakon ovakve sezone za očekivati je da će na ljeto napraviti lijepi transfer.

Međutim, pitanje je koliko će u konačnici zaraditi Rijeka. Ristovski je, kao i Marko Vešović, u Rijeci na posudbi iz talijanskog drugoligaša Spezije - kluba u vlasništvu Gabrielea Volpija, čovjeka koji je sa svojom Stichting Social Sport Foundation u vlasništvu ima i 70 posto Rijeke.

Po završetku sezone i Ristovski i Vešović se moraju vratiti u Speziju koja ga onda može transferirati u Sporting Lisabon, a zarada Rijeke u cijelom poslu kretat će se u postotku dogovorenom prilikom dolaska Ristovskog na Rujevicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider