Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nesportsko ponašanje

Sporni žuti karton: Ivković i kapetan Lokomotive zaradili prijavu!

Trener i kapetan Lokomotive prijavljeni su zbog svojih poteza na utakmici s Osijekom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sudačkoj nadoknadi dvoboja s Osijekom u Kranjčevićevoj trener Tomislav Ivković naredio je kapetanu Mariju Musi da dobije žuti karton kako bi zbog tri javne opomene propustio dvoboj s Dinamom u idućem kolu.

"Ne vidim tu ništa sporno. Možda nije sportski, ali je pragmatično. Ja sam trener i ja odgovaram za svoj posao, a ne novinari ni navijači ni bilo tko drugi", objasnio je svoj potez Ivković.

Trener Lokomotive toliko je glasno sugerirao Musi da dobije žuti karton da su ga čuli svi akteri na terenu i dobar dio malobrojne publike, a ovaj ga je i poslušao ne dozvolivši igraču Osijeka da izvede korner. Stajao je Mario Musa metar ispred lopte i sudac nije imao izbora - morao mu je dodijeliti žuti karton.

Epilog - povjerenik za natjecanje Josip Brezni podnio je prijavu disciplinskom sucu zbog kršenja Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika.

"Iako je ovakva situacija u praksi po izjavama drugih trenera uobičajena u pripremi taktike za pojedinu utakmicu, u najmanju ruku je sporan način na koji je došlo do dobivanja kartona odnosno činjenica da je prema medijskim napisima igrač pozvan da dobije žuti karton na način da su to čuli svi sudionici na terenu i dio gledatelja. Ukoliko disciplinski sudac Krešimir Vlajčević ocijeni prijavu opravdanom, provest će postupak te sukladno odredbama Disciplinskog pravilnika HNS-a donijeti odluku o eventualnim kaznama", objasnili su iz HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider