Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Drski i bahati'

Žestoki odgovor HNS-u: 'Vi ste karcinom našeg društva i nogometa!'

S nevjericom su u najboljem splitskom malonogometnom klubu dočekali vijest o smjeni Ive Zokovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vijest da je Ivo Zoković, predsjednik malonogometnog kluba Split Tommy, razriješene dužnosti člana Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku s nevjericom je dočekana kako među ljubiteljima futsala tako i među dužnosnicima.

Podršku je Zoković dobio i iz redova najvećeg rivala. Nacional Zagreb je odluku Izvršnog odbora HNS-a na svom Facebooku nazvao lakrdijom i sramotom, a kao znak potpore najavili su i kolektivno učlanjivanje u Hajduk, što je i Zoković napravio sa Split Tommyjem.

Split Tommy se oglasio priopćenjem dok iz HNS-a nisu željeli ništa više komentirati od onog da 'Zoković ne radi svoj posao'.

"Ni ovom prigodom niti inače ne komentiramo takve odluke", javio nam je glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak.

Priopćenje Split Tommyja prenosimo u cijelosti.

'Na žalost HNS-a, borba je tek počela'

"Danas smo kao klub ostali zatečeni viješću o smjeni našeg predsjednika Ive Zokovića iz Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku. Izvršni odbor HNS-a smijenio je gosp. Zokovića pod objašnjenjem da "ne radi svoj posao".

Naravno, u današnjem svijetu normalno je i sasvim legitimno da netko bude smijenjen, ali FC Split Tommy kao klub mora reagirati na opasnu primjedbu razloga smjene u vidu "ne radi svoj posao".
Koliku dozu drskosti i bahatosti treba imati da za čovjeka koji je na svojim leđima 31 godinu iznio klub i koji je od njega napravio najtrofejniji hrvatski klub (8 nacionalnih prvenstava, 8 kupova, 2 puta 3. mjesto u Europi), netko kao razlog navede da "ne radi svoj posao".

Jako nas je zasmetala konstatacija "ne radi svoj posao" jer rad našeg predsjednika koji ostaje iza njega na svakoj od funkcija (a vjerujte, bio je na mnogo njih) predstavlja neoborive činjenice.

- Ivo Zoković bio je među osnivačima Hrvatske futsal reprezentacije, a 1993.g išao je u Italiju kupiti odijela i bio jedini sponzor kako bi dostojanstveno predstavili Hrvatsku. Hrvatskoj studentskoj reprezentaciji financirao je i put u Finsku. 

Današnjem izborniku Mati Stankoviću kao izbjeglici iz ratom napadnutog Dubrovnika omogućio kroz rad u klubu ugled i ime koje danas uživa, a da ne govorimo o broju reprezentativaca koje je kroz klub afirmirao. Naravno, neki su to sve zaboravili, a kako i ne bi, nije to bilo jučer.

- Kao Predsjednik Udruge klubova 1.HMNL, gosp.Zoković osigurao prvoligašima TV prijenos na SPTV, osigurao 20 Select lopti godišnje za svaki klub, oslobodio klubove taksi za službene osobe te mnoge druge stvari. 

Zanimljivo je bilo pročitati danas i izjavu legendarnog kapetana Nacionala Koraba Morine na ovu temu:
"Zatečen sam. Zoković je puno napravio za futsal, oslobodio je klubove taksi za službene osobe, radio je na ujedinjenju svih klubova...Ne mogu vjerovati da je smijenjen, Ne znam razloge, znam samo da je jako dobro vodio savez".

- Što reći kada Komisija gosp. Zokoviću preda zadatak da organizira prvo prvenstvo Hrvatske za žene u futsalu, a dotični za organizaciju i provedbu na kraju dobije same pohvale. Je li to isto znači da "ne radi svoj posao" ??

- Kao predsjednik Zajednice ekipnih športova grada Splita nedavno je ponovno JEDNOGLASNO izabran na novi mandat, a planove i razgovor za oporavak splitskog sporta mogli ste pročitati na našim stranicama (bit.ly/plan-za-spas-splitskog-sporta). Da gosp. Zoković "ne radi svoj posao" mislite da bi ga ekipne momčadi grada Splita, među kojima je i Hajduk JEDNOGLASNO reizabrale na novi mandat ?

- Svih 12 klubova 1.HMNL jednoglasno izričito pruža potporu gosp. Ivi Zokoviću i nelogično im je da se njihov predstavnik smijenio preko noći "ad hoc" bez ikakvog dijaloga ili najave.
Nakon svega nabrojenog očito je da gosp. Ivo Zoković ipak dobro radi svoj posao i da je njegov rad prepoznat.

Nećemo se lagati, odluka o smjeni došla je nedugo nakon inicijative Ive Zokovića da kompletni FC Split Tommy učlani i pruži potporu HNK Hajduk Split. 

Ako zbog Hajduka Ivo Zoković treba biti etiketiran da "ne radi svoj posao", onda neka bude ! Sigurni smo i da bi naš Predsjednik zbog ljubavi prema Hajduku preuzeo taj križ.

Očito je da HNS smeta borba protiv stanja koje vlada u samom HNS-u. Na njihovu žalost, borba je tek počela i FC Split Tommy žestoko će se uz Hajduk boriti za boljitak nogometa i futsala u Hrvatskoj !!! Dosta je više prikazivanja borbe za boljitak hrvatskog nogometa kao animoziteta sjevera i juga. Gospodo, sjever i jug su jedno. Sjever i jug su Hrvatska, a vi ste karcinom našeg društva i sporta koji je Hrvatima donio toliko radosti.

Na kraju, preostaje nam zahvaliti se svima na porukama podrške koje neprestano dolaze. Posebno hvala našem sportskom rivalu Nacional Zagreb FC koji je primjer kako ovo nije borba sjevera i juga, nego borba za poštenije odnose u Kući nogometa.

Veliko hvala i svim medijima, a posebno portalima nogometplus.net (http://www.nogometplus.net/…/Smijenjeni-u-HNS-u-zbog-podrsk…) i novinaru Renatu Čupiću te GOL.hr (http://gol.dnevnik.hr/…/hns-smijenio-clana-komisije-za-mali…).

Posebna zahvala ide Klubu navijača Hajduka - Torcida Split. Samo zajedno možemo ispraviti odnose koji su posljednjih godina zagadili naš nogomet do kraja. Drago nam je da Vam na tom putu možemo biti "suborci".

"Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost!", stoji u priopćenju Split Tommyja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider