Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bilić junak u završnici

Split 'preživio' Armeniju i plasirao se u 2. pretkolo Europske lige!

Nogometaši Splita prošli su u 2. pretkolo Europske lige nakon što su uzvratom susretu u Erevanu odigrali 1-1 s armenskom momčadi Mika Aštarak. U prvom dvoboju na Parku mladeži Split je slavio s 2-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su u Armeniju došli s velikom prednošću od 2-0, Splićani su se jako mučili protiv Mike i strahovali do prolaz sve do 87. minute kada je Mate Bilić postigao pogodak vrijedan plasmana u drugo pretkolo. Utakmica u Erevanu igrala se po nesnosnoj vrućini i temperaturi od 35 stupnjeva, pa je sudac čak dvaput prekidao igru zbog osvježenja.

Domaćini su poveli u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, kada je kapetan Sargis Karapetjan s 17 metara iskosa pogodio same rašlje splitskih vratiju. U nervoznoj utakmici Split je tri minute prije kraja došao do izjednačenja. Henri Belle je izašao sam pred vratara Kasparova, koji je obranio njegov udarac, lopta se odbila do Roga koji je pronašao samog Bilića, a napadač Splita s desetak metara neometan postigao pogodak.

Split će u 2. pretkolu igrati protiv izraelskog doprvaka Hapoela Be'er Sheve, prva utakmica igra se 17. srpnja u Bersheebi, gradu usred pustinje Negev, a uzvrat je 24. srpnja u Parku mladeži.

MIKA AŠTARAK - RNK SPLIT 1-1

Pred 2000 gledatelja na stadionu Mike sudio je Drachta iz Austrije.

Strijelci: 1-0 Karapetjan (45+1), 1-1 Mate Bilić (87)

MIKA: Kasparov, Petrosjan, A. Voskanjan, Poghosjan, Karapetjan, Grigorjan (Gazarjan, 55), Satumjan, Barseghjan, Movsisjan, H. Voskanjan (Beglarjan, 61), Alex.

SPLIT: Zagorac, Ibriks, Galović, Glumac, Rugašević, Vidović, Vojnović (Dujmović, 80), Bagarić (Belle, 56), Erceg, Glavina (Rog, 60), Bilić.

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider