Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oglasila se i supruga

Srpski mediji: Splitska trojka dobila velik novac za nerede u Beogradu

Nevjerojatno je kakve se sve nove informacije pojavljuju u vezi s neredima u Beogradu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović - to su šestorica hrvatskih državljana koji su u srijedu navečer sudjelovali u žestokom obračunu na južnoj tribini stadiona Partizana, piše Jutarnji list.

Spomenuta šestorka, među kojima ima i onih itekako poznatih po kriminalnim aktivnostima, u Beograd je stigla na poziv jedne od podskupina Partizanovih navijača koja je htjela preuzeti prevlast među Grobarima. Treba jasno istaknuti kako navedeni nisu povezani s hrvatskim navijačkim skupinama niti su dio navijačke scene.

Beogradsko podzemlje platilo im po 10.000 eura

Njihov puč nije uspio, nakon 20-ak minuta velikog obračuna izbačeni su s tribine pretučeni, spaljeni bakljama, bez majica te dokumenata i osobnih stvari koje su im Grobari uzeli.

U međuvremenu, ova priča u srpskim medijima i dalje obiluje novitetima. Tako sada donose da su splitski plaćenici, odnosno njih trojica, dobili po 10.000 eura da se pojave na stadionu Partizana i izazovu kaos, prenosi B92.

Ispomoć su imali u obliku dijela Grobara iz podskupine Vandal Boys te ljudi iz Makedonije, Grčke i Bugarske s debelim dosjeima.

Upleten i dužnosnik Partizana

Dio medija u Srbiji u cijelu priču, osim beogradskog podzemlja koje bi htjelo kontrolirati tribinu Grobara, uvlači i neimenovanog visokog dužnosnika Partizana.

Planirali su da će uz pomoć 30-ak snažnih momaka rastjerati sadašnje čelništvo Grobara, ali "računicu" im je poremetila spoznaja svih preostalih na tribini, nekoliko tisuća navijača, u trenutku kad je krenulo skandiranje "Delije, Delije". Poslije toga su ih Grobari pomeli, a dvojica od šest Splićana završila su u bolnici.

Špekuliralo se kako je Ante Firić pobjegao, ali prema posljednjim informacijama, on je nakon liječničke obrade pušten.

U bolnici se, pak, još uvijek nalazi bivši kick-boksač i MMA borac Damir Tovarović čija se supruga Mia oglasila demantiravši objavu iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova da hrvatski državljani nisu zatražili konzularnu pomoć Veleposlanstva RH u Beogradu.

Supruga Damira Tovarovića: "Nemamo kontakt s momcima u Beogradu"

"U odnosu na Vaš članak o Splićanima na derbiju u Beogradu, izričito navodim kako sam kao supruga Damira Tovarovića zatražila pomoć Veleposlanstva RH i konzulata u Beogradu, u četvrtak u 9 sati ujutro, sa samim početkom njihovog radnog vremena, ali nikakvu povratnu informaciju nismo dobili.

Dakle, sve informacije koje imamo mi, kao obitelji, došle su izvan veleposlanstva od kojeg je zatražena pomoć, i to od mene osobno. Dakle, netočni su navodi kako nije zatražena pomoć i kako ih nitko nije kontaktirao.

Nemamo nikakav kontakt s momcima u Beogradu te je jasno da su navedeni uredi jedini gdje smo formalno mogli zatražiti informacije i pomoć, no od konzulata, kao što sam navela, ista je izostala. Dakle, od njih nismo dobili niti podrobnije informacije o zdravstvenom stanju Splićana, a kamoli njihov status u policiji, jesu li privedeni i što im se eventualno stavlja na teret", poručila je Mia Tovarović, a prenose Sportske novosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider