Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Epski povratak Schalkea

Spektakularni derbi Ruhra: Šokirana Borussia prosula 4:0!

Jedan od najvećih derbija njemačkog nogometa bio je fenomenalan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U velikom derbiju pokrajine Ruhr, koji se igrao u sklopu 13. kola Bundeslige, Borussia Dortmund i Schalke su odigrali 4:4 nakon što su domaćini poslije 25 minuta imali ogromna četiri gola prednosti.

Uraganski je Borussia otvorila utakmicu i u razmaku od samo 13 minuta, od 12. do 25. došla do prednosti za koju se činilo da ju je nemoguće ispustiti.

U vodstvo ih je doveo Pierre-Emerick Aubameyang, potom je Schalkeov Benjamin Stambouli postigao autogol, a košmar u gostujućim redovima iskoristili su i Mario Gotze i Raphael Guerreiro.

Schalkeov trener Domenico Tedesco vidio je da kola idu nizbrdo i u 33. minuti napravio dvije zamjene (ušli su Leon Goretzka i Amine Harit).

Nevjerojatni povratak gostiju počinje u 61. minuti (strijelac Guido Burgstaller) da bi četiri minute kasnije zabio i Harit da bi veliki vjetar u leđa dobili u 72. minuti kada je zbog drugog žutog kartona isključen Aubameyang.

U 86. Daniel Caligiuri smanjuje na 4:3 i igračima Borussije je već bila voda u ušima. Potpuno su se povukli, Schakle je krenuo u totalnu ofenzivu i to im se isplatilo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kada je brazilski stoper Naldo zabio za šok i nevjericu u domaćim redovima te veliko slavlje igrača i navijača Schalkea.

Eintracht Frankfurt, kojeg vodi Niko Kovač, je u 13. kolu na domaćem terenu protiv Bayer Leverkusena izgubio sa 0:1 golom Kevina Vollanda u 76. minuti.

Hrvatski napadač Ante Rebić, koji je za Eintracht odigrao cijeli susret, imao je nekoliko dobrih prigoda za pogodak. U 49. minuti Rebićev udarac u korner je izbio branič Leverkusena Jonathan Tah. A nakon kornera Rebić je ponovno bio u prilici, ali je njegov pokušaj glavom blokiran. U 60. minuti Rebić je sa vrha kaznenog prostora gađao gornji desni kut, no vratar Leverkusena uspio je zaustaviti loptu. Ozlijeđeni Tin Jedvaj nije bio u sastavu Leverkusena.

Rezultati:

Borussia Dortmund - Schakle 4:4
Augsburg - Wolfsburg 2:1
Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 0:1
Freiburg - Mainz 2:1
RB Leipzig - Werder Bremen 2:0

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider