Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Modri' slavili

Spektakl na startu sezone: Halilović opalio, vratar drijemao!

Dinamo II pobijedio je Stupnik 4:2 na otvorenju sezone Treće HNL...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šest postignutih pogodaka, mnoštvo rezultatskih preokreta, dopadljivih akcija, mreže su se tresle udarcima sa 20 metara, volejima u skoku, vanjskom felšom, a na kraju i - pobjeda Dinama II... Bilo je tu, istina, i individualnih pogrešaka na objema stranama, no kako god, mladi su maksimirski nogometaši na početku natjecanja u Trećoj HNL, u okršaju 1. kola na travnjaku Hitrec-Kaciana, svladali Stupnik sa 4:2. Plavi su, uostalom, i poveli. Tibor Halilović, uz Almira Bekića i Badjija Badaru, najzamjetniji igrač na utakmici, sjajnim je udarcem doveo Dinamo II u vodstvo u 16. minuti.

Uhvatio je suparničkoga vratara Kovačić u trenutku „snivanja“, opalio loptu sa 20-ak metara, a ona je izmigoljila Kovačiću iz ruku i otkotrljala se u mrežu. No, Stupničani su, ne samo po izboru opreme u sa žutim majicama i crvenom donjem dresu, već i po ustrajnosti i žustrini igre, glumiili engleski Watford: vratili su se u igru sjajnim prodorom Filipa Perića u 33. minuti. Sjurio se po lijevoj strani i zakucao loptu u rašlje.

Odmah na startu drugoga dijela, u prvoj akciji, Stupničani su i – poveli. Kapetan Tino Deželić sjajnom je dubinskolm loptom s centra proigrao Filipa Lutera, koji je nadirao s desne strane, zgrabio loptu i pogodio mrežu.

No, tada je na scenu stupio zasigurno ponajbolji Dinamov igrač u ovoj utakmici: Almir Bekić. Maksimirski je lijevi branič svojim utrčavanjima i centaršutevima zbunjivao suparničku obranu. Prvo je u 55. minuti zavrnuo loptu u sredinu gdje ju je Domagoj Vlak, u skoku nogom, skrenuo u mrežu. Nešto kasnije, u 61. minuti, Bekić je opet izvrtio suparničke braniče, ubacio na „drugu stativu“, gdje se uprizorio Badji Badara i efektnom desnom vanjskom felšom poslao loptu pored suparničkoga vratara uza samu desnu stativu.
Priču je zaključio Endri Çekiçi u 74. minuti. Utrčao je s lijeve strane, pritom ga je suparnički branič snažno udario po nozi, sudac pokazao na jedanaesterac, a loptu potom uzeo sam Çekiçi i realizirao kazneni udarac.

Sljedeću prvenstvenu utakmicu u Trećoj HNL maksimirski nogometaši igraju u subotu u Puli protiv Istre 1961 II. Ovom su prilikom izvan kadra bili Španjolac Dani Olmo, Francuz Nicolas Taravel i Ganac Alex Acheampong, jer još uvijek čekaju registraciju za nastupe u Trećoj HNL. (GNK Dinamo)

Treća HNL, skupina Zapad, 1. kolo:
ZAGREB – Igralište Hitrec-Kacian

DINAMO II – STUPNIK 4:2

DINAMO II: 22-Mikulić – 23-Burić, 17-Morris, 13-Capan, 11-Bekić – 24-Šunjić, 14-Halilović (79. 4-Grčić); 10-Çekiçi, 19-Fiolić, 7-Škvorc (49. 18-Badara) – 21-Vlak (62. 15-Fintić).

STUPNIK: 1-Kovačić – 19-Mikulinec, 2-Šimić (69. 18-Šporčić), 6-Zanić, 14-Makarun – 7-Brebrić (60. 11-Konjević), 4-Stojić, 10-Deželić, 17-Perić – 9-Lončar (82. 13-Lončarić), 5-Luter
SUDAC: Emir Trklja (Petrinja), GLEDATELJA: 200
STRIJELCI: 1:0 Halilović (16.), 1:1 Perić (33.), 1:2 Luter (46.), 2:2 Vlak (55.), 3:2 Badara (61.), 4:2 Çekiçi (74.)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider