Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A iza njih...

Transferi: Barcelona i Real zasad su potrošili najviše u Europi

Španjolski nogometni klubovi dominiraju potrošnjom u ljetnom prijelaznom roku. Tako su 34 dana prije njegovog zatvaranja dva španjolska kluba vodeća u potrošnji novca za transfere novih igrača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na prvom je mjestu Barcelona sa 143 milijuna eura potrošnje, od čega velika većina otpada na dovođenje Luisa Suareza, dok je Real Madrid dosad na pojačanja poput Jamesa Rodrigueza i Tonija Kroosa potrošio 110 milijuna eura.

NAJNOVIJE VIJESTI O OVOLJETNIM TRANSFERIMA

Na trećem i četvrtom mjestu ljestvice prema najvećoj potrošnji nalaze se Liverpool (98.8 milijuna eura) i Chelsea (93.5), dok je na petom mjestu Atletico Madrid (88.5). Otprilike četvrtina od tih 88.5 milijuna eura otpada i na transfer hrvatskog napadača Marija Mandžukića iz Bayerna.

Ali za razliku od Barcelone i Reala koji imaju visoki odljev novca, a maleni priljev od transfera, kod Atletica to nije slučaj pa je momčad Diega Simeonea dosad zaradila 80 milijuna eura od transfera. Barcelona je, za usporedbu, zaradila 79.8, a Real 28.5 milijuna eura.

Na šestom mjestu najvećih potrošača je Arsenal (77), a slijede Manchester United (73.5), PSG (49.5), Borussia Dortmund (46.1) i Roma (42.8). Zanimljivo je kako među 25 najvećih potrošača nema Bayerna, aktualnog njemačkog prvaka. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider