Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oba Hrvata u prvih 11

VIDEO Golijada u Madridu: Sjajan gol Modrića u visokoj pobjedi Reala

Luka Modrić je bio strijelac za madridski Real koji je u susretu 3. kola španjolskog prvenstva na svom Santiago Bernabeu svladao Osasunu sa 5-2. Drugi hrvatski reprezentativac u sastavu Reala Mateo Kovačić odigrao je svih 90 minuta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mateo Kovačić i Luka Modrić su bili u početnoj postavi u visokoj pobjedi Real Madrida protiv Osasune. Modrić je zabio peti gol Reala preciznim udarcem s 20-ak metara nakon što je krasno okrenuo svoje čuvare. Sjenu na sjajan potez Modrića baca sporna situacija asistenta Alvara Morate, koji je Kovačićevu loptu primio u zaleđu koje nije signalizirano.

Kovačić je imao nekoliko zapaženih akcija, a bio je i blizu pogotka kada je u dobroj situaciji primio povratnu loptu u šesnaestercu. Vratar Osasune Nauzet Perez je dobro istrčao i obranio njegov pokušaj. Odigrao je svih 90 minuta, dok je Modrić prepustio mjesto Asensiju u 63. minuti, odmah nakon postignutog pogotka.

Zanimljivo je da Osasunu nije uništio Realov napad, nego obrana – čak tri gola su postigli obrambeni igrači. Nakon što je Cristiano Ronaldo zabio za rano vodstvo već u šestoj minuti, u strijelce su se upisali Danilo u 40., Sergio Ramos u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena i Pepe u 56. minuti. Gosti iz Pamplone su do kraja utakmice uspjeli ublažiti poraz golovima Oriola Riere u 64. i Davida Garcije u 78. minuti.

Real je sada vodeći na ljestvici s maksimalnih devet bodova, tri više od Las Palmasa i Barcelone koji će svoje dvoboje trećeg kola igrati kasnije u subotu, dok je Osasuna 17. s jednim bodom.

U prvoj utakmici subotnjeg programa madridski Atletico je kao gost u Vigu deklasirao domaću Celtu sa 4-0. Strijelci su bili Koke u 53., Antoine Griezmann u 73. i 80. te Angel Correa u 89. minuti. Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko nije igrao za Atletico. Atletico je sada četvrti s pet bodova, dok je Celta na dnu bez ijednog boda.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider