Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'budimo iskreni'

Englezi zatečeni izjavom izbornika: Southgate otkrio pravo stanje stvari!

Privremeni engleski izbornik otvoreno je priznao u kakvom je stanju preuzeo reprezentaciju od Sama Allardycea i njegovog prethodnika Roya Hodgsona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Privremeni izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate bio je brutalno iskren nakon razočaravajućeg nastupa i teško izborenog boda protiv Slovenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Vratar Joe Hart bio je junak Engleske u Ljubljani nakon što je obranio četiri, pet čistih slovenskih prilika.

Reprezentacija Engleske ponovno se našla na meti kritika nakon loše igre, a privremeni izbornik Southgate iskreno je priznao.

"Ako gledamo širu sliku mi smo upisali bod protiv izravnog konkurenta za plasman na Svjetsko prvenstvo. Nismo igrali dobro, ali moram reći da smo ja i moji kolege preuzeli reprezentaciju u stanju kaosa. Trenutno se koncentriramo na to da vratimo brod na sigurnu putanju. Budimo iskreno, svi vide da mi možemo igrati puno bolje, ali za to treba vremena", rekao je Southgate.

Bila je to druga utakmica Southgatea na klupi 'gordi albiona' i četvrti osvojen bod nakon ranije tri upisala protiv Malte. On je na klupi reprezentacije zamijenio Sama Allardycea koji je vodio Englesku u samo jednoj utakmici pa dobio otkaz nakon što je koristio svoju ulogu i nudio savjete kako "izigrati" pravila o transferima igrača te je tako zaradio 400,000 funti.

Allardyceov prethodnik bio je Roy Hodgson koji je smijenjen brzo nakon što je ispao u osmini finala Europskog prvenstva od Islanda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider