Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osveta UEFA-e?

Šok za Poljake i našeg Vrdoljaka: Legia osramotila Celtic, ali UEFA ih izbacila!

UEFA je odlučila kako će Celtic, a ne Legia igrati play-off Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Varšavska Legia neće vidjeti posljednje pretkolo Lige prvaka, već ide u play-off Europske lige. Njih će zamijeniti škotski Celtic kojeg su Poljaci osramotili u dvije utakmice s ukupnih 6:1. Prvo su ih doma isprašili s 4:1 uz dva promašena 11-erca našeg Ivice Vrdoljaka, a onda su slavili i u gostima u Glasgowu sa 2:0.

No, Legia je napravila katastrofalnu pogrešku. U 89. minuti u igru je ušao Bartosz Bereszynski koji nije imao pravo igrati jer je prošle sezone dobio crveni karton u utakmici između Legije i Apollona, a nije stigao odslužiti kaznu. Celtic i delegat utakmice su uvidjeli pogrešku, a UEFA-i je danas presudila u korist Škota.

Registrirali su utakmicu 3:0 za Celtic i tako ih nezasluženo gurnuli u play-off Lige prvaka zbog gola u gostima. Posebno je to tragedija za kapetana momčadi Ivicu Vrdoljaka koji je promašio čak dva penala od kojih bi samo jedan spasio Legiju u ovom slučaju. No, tko bi pomislio da će se dogoditi tako nešto.

Velik je to gaf ljudi iz Legije koji su nakon 6:1 i dva promašena penala na terenu izgubili za zelenim stolom. No, odluka UEFA-e je mnoge začudila jer je u sličnom slučaju prije četiri godine Debrecen kažnjen samo s 20 tisuća eura za isti prekršaj. Tada su iz UEFA-e poručili kako taj igrač nije imao utjecaja na krajnji rezultat, a to je bio slučaj i sada.

Ovo će dodatno razjariti problematične navijače Legije koji su dugo trn u oku UEFA-e. Možda su česti transparenti, pa čak i koreografije 'UEFA Mafia' sada itekako naplaćeni…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider