Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iz vedra neba

Šok za Argentince: Oprostio se čovjek koji je mogao biti heroj nacije...

Malo mu je nedostajalo da ima status božanstva u domovini...

Higuainov poništeni pogodak u finalu SP-a 2014. (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Argentinski napadač Gonzalo Higuain (31) u četvrtak je objavio kako više neće igrati za reprezentaciju.

"Moj ciklus u nacionalnoj momčadi je završio, od sada ću biti promatrač na radost mnogih. Razgovarao sam s izbornikom Scalonijem i ponudio mu svoje viđenje stvari i mislim da je ovo najbolja odluka", izjavio je Higuain.

Higuain, koji je u siječnju stigao na posudbu iz Milana u Chelsea, svoj posljednji od 75 nastupa za Gaučose ostvario je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u 2:1 pobjedi protiv Nigerije u susretu posljednjeg kola u skupini. Tijekom karijere Higuain je postigao 31 pogodak za Argentinu.

Iako je nastupao za River Plate, Real Madrid, Napoli, Juventus, Milan i Chelsea, Higuain je vrlo često bio meta kritika u domovini.

Higuain je nastupio u tri finala velikih natjecanja s Argentinom i sva tri je izgubio, 2014. u finalu SP-a u Brazilu bolja je bila Njemačka nakon produžetka, dok je u finalima Cope Americe 2015. i Cope Americe Centenario 2016. gubio od Čilea, oba puta nakon izvođenja 11-eraca.

Tragičar finala SP-a iz 2014.

Posebno će po lošem i on i cijela Argentina pamtiti finale Svjetskog prvenstva 2014. godine. Tu je Higuain bio apsolutni tragičar, promašio je pri rezultatu 0:0 dvije odlične prigode, a u 30. minuti mu je i (opravdano) poništen pogodak.

Da je realizirao neku od tih prigoda i Argentina osvojila naslov svjetskog prvaka, u domovini bi za vijeke vijekova imao status božanstva. A, ovako...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider