Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'došao po naslove'

Službeno: Pedro u Chelseaju za 30 milijuna eura!

Europski prvak Barcelona prodala je engleskom prvaku Chelseaju 28-godišnjeg napadača Pedra Rodrigueza za 30 milijuna eura, od čega će tri milijuna ovisiti o njegovoj izvedbi, priopćio je u četvrtak klub iz Katalonije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Klub mu javno želi zahvaliti na profesionalizmu i predanosti dok je bio ovdje te mu želimo sreću u budućnosti", navedeno je u priopćenju.

Pedro je za Barcelonu igrao od 2007. godine nakon što je počeo s nastupima za rezervnu momčad Barcelona B. Prije sedam dana je u 115. minuti produžetka finala europskog Superkupa donio pobjedu Barceloni od 5-4 nad Sevillom.

Posljednjih dana se špekuliralo o njegovom odlasku iz Barcelone i nezadovoljstvu statusom pričuve, što je kulminiralo u navedenoj utakmici kada, unatoč izostanku Brazilca Neymara, nije počeo utakmicu već je ga je trener Luis Enrique uveo tek u 80. minuti.

Najveći interes za Pedra iskazivao je Manchester United, no španjolski reprezentativac će iduće četiri sezone igrati pod vodstvom trenera Josea Mourinha koji ga dobro poznaje iz španjolske lige.

"Dokazao se na jako visokoj razini, a osim krila može igrati i središnjeg napadača", istaknuo je Chelsea u svom priopćenju o Pedrovom dolasku na Stamford Bridge.

Pedro je s Barcelonom osvojio tri Lige prvaka i pet prvenstava, a sa Španjolskom je bio europski i svjetski prvak.

"Ovdje sam došao nastaviti osvajati naslove", poručio je novi igrač londonskog kluba rođen na španjolskom otoku Tenerife.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider