Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
(Po)najbolji stoper svijeta

Grade turbo ekipu: Bayern iskrcao 38 milijuna eura za mega pojačanje

Bayern se krupnim koracima priprema za eru poslije Pepa Guardiole.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Petogodišnji ugovor s Bayernom nakon odrađenog liječničkog pregleda potpisao je Mats Hummels, dosadašnji stoper (i kapetan) Borussije Dortmund.

Time je i službeno okončan transfer kojeg je sam igrač zatražio prije nešto manje od mjesec dana.

Klubovi nisu željeli objaviti kolika je odšteta plaćena, ali njemački mediji pišu kako se radi o 38 milijuna eura.

"Oduševljeni smo što je Mats opet s nama", izjavio je predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Hummels je inače dijete Bayerna u kojem je nogomet počeo trenirati kao šestogodišnjak. Prošao je kompletnu omladinsku školu u bavarskom velikanu, ali pravu šansu u prvoj momčadi nikad nije dobio (ima dva nastupa i ukupno 82 minute provedene na terenu).

Nestrpljivi Bayern ga 'poklonio' Borussiji

Početkom 2008. odlazi na posudbu u Borussiju u trajanju od godinu i pol. Kad su u Dortmundu vidjeli kakvog se igrača Bayern riješio, odlučili su iskoristiti dogovoreni otkupni iznos i platiti im 4.2 milijuna eura. Tako je Hummels u ljeto 2009. i službeno postao igrač Borussije u kojoj se etablirao kao jedan od najboljih stopera svijeta.

Pod vodstvom Jürgena Kloppa osvojio je 2011. i 2012. naslov prvaka, te jedan Kup i dva Superkupa, a igrao je i u finalu Lige prvaka protiv Bayerna na Wembleyju. Bio je i standardni igrač reprezentacije Njemačke koja je osvojila Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

U Münchenu, gdje mu živi cijela obitelj, kreće u pohod na baš sve titule.

"Proveo sam u Dortmundu lijepih osam godina i teško mi je pao odlazak. Ipak, sada sam sretan i vrlo uzbuđen jer znam što me čeka u Bayernu", izjavio je Hummels prilikom potpisivanja ugovora.

Njemački reprezentativac (46 nastupa / četiri gola) drugo je veliko pojačanje Bayerna za novu sezonu, nakon portugalskog wonderkida Renata Sanchesa za kojeg su Benfici platili 35 milijuna eura. Obojica su, naravno, stigli uz blagoslov Carla Ancelottija koji će na klupi naslijediti Pepa Guardiolu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider