Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Presudio mu Bayern

Slijede bolji dani za Halilovića? HSV smijenio Labbadiju

Subotnji poraz od Bayerna presudio mu je u drugom mandatu na klupi HSV-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čelnici HSV-a u nedjelju su odlučili smijeniti trenera Bruna Labbadiju i njegove pomoćnike Eddyja Soezera i Bernharda Traresa, nakon što je klub iz Hamburga u subotu poražen od Bayerna s 1:0, što je bio četvrti uzastopni poraz u novoj bundesligaškoj sezoni.

"Ovaj korak je nužan s obzirom na tijek događaja. Uvjeren sam da nam je potrebna promjena na trenerskoj poziciji kako bismo prebrodili loš početak sezone", izjavio je glavni operativac HSV-a Diemtmar Beiersdorfer u priopćenju objavljenom na klupskom portalu (www.hsv.de).

"Nakon dugih priprema i dosadašnjih nastupa, moramo priznati da se momčad ne razvija u skladu s našim očekivanjima", dodao je glavni direktor HSV-a koji se nakon pet kola nalazi na predzadnjem mjestu samo samo jednim bodom i gol-razlikom 2:10.

Labbadijin drugi trenerski mandat u Hamburgu završio je nakon 18 mjeseci tijekom kojih je pomogao klubu da izbori ostanak u elitnom razredu njemačkog nogometa nakon razigravanja s Karlsruheom u sezoni 2014./15. HSV je prošlu sezonu završio na 10. mjestu s 41 bodom, a čelnici kluba su očekivali rezultatski iskorak u ovoj sezoni, nakon što je u ljetnom prijelaznom roku na pojačanja potrošeno više od 30 milijuna eura.

Uzeli samo 1 od mogućih 15 bodova

Među novim igračima bio je i mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović koji se pod Labbadijinim vodstvom nije naigrao.

Bivši igrač Dinama, Barcelone i Sporting Gijona nijednom nije bio u početnoj postavi HSV-a, a u prva četiri kola je sakupio ukupno 62 minute na terenu.

U subotnjoj utakmici s Bayernom Halilović nije dobio mjesto ni na klupi za pričuve. U kolovozu je 20-godišnji nogometaš donio pobjedu (1:0) svojoj momčadi u njemačkom Kupu protiv trećeligaša Zwickaua.

HSV je jedini bod u dosadašnjih pet utakmica u njemačkom prvenstvu osvojio u prvom kolu, odigravši 1:1 na svom stadionu protiv Ingolstadta. Nakon toga su uslijedili gostujući porazi od Bayera (1:3) i Freiburga (0:1) te na domaćem terenu od RB Leipziga (0:4) i Bayerna (0:1). HSV već 302 minute nije uspio zatresti suparničku mrežu.

Labbadijin nasljednik trebao bi biti imenovan početkom sljedećeg tjedna, a dolaskom novog trenera možda će se popraviti i Halilovićev status u momčadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider