Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gol Budmira u debiju

Slaven dvaput vodio, Dinamo iščupao bod u 87. minuti: Modri na milimetar od naslova prvaka!

Petak je donio dvostruki program u 33. kola Hrvatski Telekom Prve lige i, čini se, riješio utrku za titulom.

Slaven Belupo i Dinamo su odigrali 2:2 u sklopu 33. kola HNL-a na Gradskom stadionu u Koprivnici.

Dvaput su Koprivničanci imali vodstvo i dvaput su se Modri vraćali, osvojivši u konačnici bod kojim su se još malo primaknuli naslovu prvaka s obzirom da im je prvi pratitelj Rijeka izgubila kod Lokomotive. Kad su u pitanju Dinamove šampionske ambicije, matematika je prilično egzaktna - bit će prvaci ukoliko u posljednja tri kola osvoje četiri boda, neovisno o rezultatima koje ostvare Rijeka i Hajduk.

A Dinamo sve tri preostale prvenstvene utakmice igra u Zagrebu - gostuje kod Lokomotive i Rudeša pa je onda u zadnjem kolu domaćin Interu.

Dva jako lijepa pogotka Farmaceuta

Što se zbivanja na ovom susretu tiče, Koprivničanci su protiv Dinama poveli u 13. minuti, nakon što je makedonski reprezentativac Mirko Ivanovski vješto izbjegao zaleđe te sam krenuo prema vrataru Dinama Dominiku Livakoviću, zaobišao ga, potom driblingom izbacio još jednog Dinamovog obrambenog igrača te poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Izabranici Tomislava Ivkovića još su nekoliko puta opasno zaprijetili iz brzih kontranapada, ali nisu bili dovoljno precizni. S druge strane, ni Dinamovi napadači nisu uspjevali svladati Slavenovog vratata Markovića sve do posljednje minute sučevog vremena u prvom poluvremenu. Tada je Izet Hajrović pokušao volejem pogoditi mrežu, nakon ubačaja s desne strane. Nije bio precizan, ali je idealno poslužio Marija Budimira na suprotnoj stativi, a ovaj je glavom poslao loptu u mrežu. Budimiru je to 14. pogodak u ovoj sezoni, ali prvih 13 postigao je u dresu Rudeša, iz kojeg je, nakon sporazumnog raskida ugovora, stigao u Dinamo kao slobodan igrač.

Činilo se da će takav rasplet događaja pokrenuti izabranike Nikole Jurčevića, ali i u drugom poluvremenu je prvi gol postigao domaćin. Još jedan dobro izveden kontranapad vrlo precizno i vješto završio je Miloš Vidović u 68. minuti.

Benković spasio Dinamo

Koprivničanci su sva tri boda imali u rukama do 87. minute. Tada je, nakon ubačaja iz kuta, Filip Benković nadvisio sve igrače domaće obrane i preciznim udarcem glavom pogodio za konačnih 2:2.

Utakmicu na gradskom stadionu u Koprivnici pratilo je oko 2.000 gledatelja, a sudio je Ivan Bebek iz Rijeke.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider