Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo Slavene!

Veliko priznanje Slavenu Biliću: Na rubu TOP 20 najboljih trenera svijeta

Slaven Bilić proglašen je 21. najboljim trenerom na svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ugledni britanski nogometni magazin Four Four Two i ove godine bira najbolje svjetske trenere, a u svom je izboru stigao do brojke 17. na kojoj se nalazi bivši talijanski izbornik i novi trener Chelseaja Antonio Conte. I Hrvatska ima svog predstavnika u tom uglednom društvu, naravno riječ je o Slavenu Biliću.

Menadžer West Ham Uniteda, koji je prošle sezone bio prava napast za engleske velikane, zasjeo je na vrlo visoko 21. mjesto. Očito su njegove pobjede protiv Mourinha, Wengera, Kloppa, Pellegrinija i ostalih poznatih trenerskih imena prošle sezone ostale duboko u sjećanju engleskih novinara.

''Stigao je kao veliki rizik, kao bivši igrač kluba s dobrom reputacijom bivšeg hrvatskog izbornika i trenera Bešiktaša s kojim je u Europi izbacio Tottenham i Liverpool. No, u debitantskoj sezoni je zacementirao svoj status. Kupovina Dimitrija Payeta za samo 10.7 milijuna funti danas se čini kao jedan od poslova stoljeća, a doveo je i Manuela Lanzinija i Michaila Antonija'', piše novinar Four Four Two-a Chris Flanagan.

''Borba za Ligu prvaka bila je veliko iznenađenje, a iako je kraj prvenstva donio sedmo mjesto, to je bilo prvi put da se West Ham kvalificirao u Europu kroz Premierligu'', napisao je između ostalog spomenuti novinar te dodao i kako je hrvatski trener briljirao i kao TV komentator.

Bilić je na ovom popisu za mjesto ispred Arsenea Wengera, Laurenta Blanca, Fernanda Santosa, Didiera Deschampsa, Jorgea Sampaolija, Mircee Lucescua i mnogi drugih poznatih imena, dok su ispred njega zasad osim Contea Lars Lagerback na 18. mjestu, Mauricio Pochettino na 19. te Marcelo Gallardo (River Plate) koji zatvara Top 20.

Cijeli popis najboljih trenera svijeta pogledajte u pregledu magazina FFT.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider