Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ptica selica

Povijesni transfer West Hama: Bilić iskrcao rekordni iznos

Simonea Zaze prelazi iz Juventusa u West Ham...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Menadžer West Ham Uniteda Slaven Bilić potvdio je u petak da je s Juventusom dogovoren prijelaz 25-godišnjeg talijanskog reprezentativnog napadača Simonea Zaze u londonski klub.

"Koliko je meni poznato, klubovi su postigli dogovor. On bi trebao u London stići danas", izjavio je bivši hrvatski izbornik u petak potvrđujući i da su sa Zazom dogovoreni i osobni uvjeti.

Prema pisanju engleskih medija West Ham će za njegov dolazak platiti 24 milijuna funti odštete, što je najveći iznos u klupskoj povijesti.

Zaza se u karijeri često selio, a posljednju je sezonu proveo u Juventusu, nakon što je dvije sezone igrao za Sassuolo. U Serie A je odigrao ukupno 87 utakmica i postigao 25 pogodaka. Za Juventus je prošle sezone u svim natjecanjima sudjelovao u 24 utakmice u kojima je postigao osam pogodaka, od čega pet u Serie A, dva u talijanskom kupu i jedan u Ligi prvaka protiv Seville, s kojom će Juventus, uz Dinamo i Lyon, i ove sezone biti u istoj grupi.

Za talijansku reprezentaciju Zaza je odigrao 14 utakmica i postigao jedan pogodak, no najpoznatiji je postao po 'plesu' pri zaletu prema lopti i promašenom jedanaestercu u raspucavanju četvrtfinalnog dvoboja s Nijemcima, koji je Talijane koštao ispadanja s Eura u Francuskoj.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider