Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Haraju HNL-om

Hrvatski prvoligaš otkrio kako provodi vrijeme u izolaciji: Nanizali titule, ušli u Europu...

Sportaši i zaposlenici nogometnih klubova na razne načine krate vrijeme u karanteni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pravila o ograničenom kretanju i boravku kod kuće drže se i u hrvatskom nogometnom prvoligašu Slaven Belupu.

U Koprivnici su vrijeme odlučili skratiti igranjem Football Managera, popularne videoigre koju diljem svijeta igraju milijuni fanova.

Za one koji ne znaju, Football Manager igra se tako da odaberete klub i onda u njemu imate ovlasti engleskog tipa: odgovorni ste za transfere, plaće igrača, skautiranje trening postavke i sve ostalo.

Netko od ljudi iz Slavena odabrao je, naravno, Slaven Belupo i ostvario poprilične uspjehe.

Bolji rezultati od rušenja Athletic Bilbaa

U razdoblju od 2009. do 2018. "osvojili" su devet naslova prvaka i pet Kupova, a ujesen 2020. uspjeli su "ući" u skupinu Europske lige, gdje su im protivnici Lille, Celtic i Lokomotiv Moskva.

Inače, najveći rezultat Slaven Belupa u stvarnosti, mimo virtualnog svijeta, dva su finala Kupa (2007. i 2016.) te drugo mjesto u sezoni 2007./2008. Na europskoj sceni nikad nisu došli do skupina, a trijumf koji je najviše odjeknuo u Podravini svakako je onaj nad Athletic Bilbaom u ljeto 2011., tri mjeseca nakon što je taj baskijski klub igrao finale Europske lige.

Dodajmo kako se Farmaceuti u aktualnoj sezoni, koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa, nalaze na sedmom mjestu, s velikim zaostatkom za onima ispred sebe, ali i pristojnom udaljenošću od onih najugroženijih. Međutim, u Kupu su dogurali do polufinala gdje će biti domaćini Lokomotivi (igra se na jednu utakmicu, a drugi par je Rijeka - Osijek).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider