Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Vraćen dug: Slatka engleska osveta za Euro 2008.

Namjerno ili slučajno, Englezi su nas porazom od Ukrajine praktički izbacili sa SP-a, a slično su naši napravili njima prije dvije godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski navijači ludo su slavili na Wembleyju, Bilić je trčao 'počasni krug' nakon svakog postignutog pogotka, njegovi igrači su drsko pobijedili Englesku usred Londona i izbacili McLarenovu momčad s Eura 2008. Bez imalo milosti, uz određenu dozu arogancije Bilićevi su izabranici Rooneyju i društvu uskratili nastup na velikoj smotri, a ovi to nisu zaboravili, što su u svojim izjavama često naglašavali.

No, engleska osveta bila je slatka. Nakon što je Gordi Albion preuzeo Capello, od njega je napravio moćan kolektiv i koji je bio spreman izravnati stare račune. Prvo su nas Englezi pregazili dvaput u izravnim obračunima s 4-1 i 5-1, a time nas i doveli u situaciju da ovisimo o njihovoj milosti protiv Ukrajine. Milosti naravno nije bilo.

Capellovi nogometaši sigurno nisu namjerno planirali izgubiti, no nisu se ni borili na terenu kao da im o tome ovisi život. Protiv Mihajličenkove momčadi nije to bila ni sjena Engleske koja je pregazila naše s 5-1, a nije ni trebala biti: oni su svoj posao obavili, kvalificirali se na SP već prije, a nama apsolutno ništa nisu bili dužni. Ovim porazom s igračem manje nisu naštetili svom ugledu, jer izgubiti od Ukrajine s igračem manje nije sramota, a Hrvatskoj su uzvratili na isti način, i izravnali račune.

>> Potjerani Šimunić ogorčen: Križanac i ja smo šokirani!

>> FOTO: Bilić Boysi se ponapijali, Sharbini nije mogao hodati

>> VIDEO: Ukrajina slavi veliku pobjedu nad Engleskom

Tako je hrvatsko-englesko rivalstvo konačno završilo, rezultat je izjednačen na 1:1, do sljedećeg puta kad se sretnemo, tko zna, možda već na Euru 2012. u Poljskoj i Ukrajini....

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider