Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osveta za Modrića

Škrti gazda Tottenhama šokirao Real: Cijena veća nego za Neymara!

S obzirom na sve izvjesniji odlazak Isca, Kraljevski klub traži adekvatnu alternativu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već se nekoliko prijelaznih rokova Christian Eriksen spominje u kontekstu transfera u Real Madrid. Sjajnog danskog veznjaka predsjednik Reala Florentino Perez vidi kao dugoročno savršenog graditelja igre Kraljevskog kluba i s vremena na vrijeme kroz medije se počne provlačiti priča o interesu Reala za Eriksena, koji će u veljači proslaviti 27. rođendan te mu najbolje nogometne godine tek slijede.

Priča je ovaj put otišla nešto dalje jer je Tottenham, kako piše Marca, odgovorio na Realov upit o tome koliko bi iznosila odšteta za danskog reprezentativca.

Iznos? Astronomskih 250 milijuna eura. To je cijena za koju je londonski klub spreman pustiti Eriksena na Santiago Bernabeu.

Levyjeva osveta za Modrića

Marca, sportski dnevnik sa sjedištem u Madridu koji je zapravo neslužbeno glasilo Reala, špekulira kako je ovako velik odštetni zahtjev posljedica frustracije predsjednika Tottenhama Daniela Levyja time što ga je Real prilično nasamario prije šest godina kad su bili pregovori oko Luke Modrića.

I za današnjeg je kapetana hrvatske nogometne reprezentacije poslovično škrti predsjednik Tottenhama tražio velike iznose u tadašnjim okvirima, ali se Perez pokazao kao tvrd pregovarač i na koncu je za samo 35 milijuna eura odštete uspio dovesti jednog od najboljih svjetskih veznjaka.

Kako mu se ne bi ponovila ista priča, Levy je sada bez krzmanja bubnuo cifru od 250 milijuna eura. Novac je to veći nego što je PSG morao iskrcati za Neymarov transfer (222 milijuna eura), koji je do danas ostao svjetski rekord.

Realovi ljudi bili su u srijedu navečer na tribinama Wembleyja, gdje je Eriksen bio junak Tottenhama ušavši u 70. minuti s klupe i 10 minuta kasnije postigavši pogodak za pobjedu protiv Intera.

Eriksena vide kao idealnu zamjenu za Modrića, od kojeg je sedam godina mlađi. Baš kao i Luka u Realu, i Danac u Tottenhamu ima ugovor do ljeta 2020. godine i zasad nema naznaka niti da mu Spursi nude novi niti da sam igrač inzistira na produljenju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider