Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkrio predsjednik

Skandal u uglednom belgijskom klubu: Igrač plaćao treneru za nastupe

Belgijskog prvoligaša Standarda iz Liege potresa veliki skandal nakon što je novi predsjednik kluba okrio da je prošle sezone jedan od nogometaša plaćao treneru za nastupe u prvoj momčadi, donosi l'Equipe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi čelnik Standarda Bruno Vennancy kazao je kako je potvrđeno da je trener uzimao novac od igrača, ali je odbio otkriti imena. Prvoligaš iz Liegea je prošle godine imao turbulentnu sezonu u kojoj je promijenio čak tri trenera - Izraelac Guy Luzon, srpski trener Ivan Vukomanović i Belgijanac Jose Riga.

Uz predsjednika, vodstvo Standarda izabralo je 34-godišnjeg Yannicka Ferreru za novog trenera.

Yannick Ferrera će momčad iz Liegea preuzeti nakon što je Srbin Slavoljub Muslin dobio otkaz nakon lošeg otvaranja sezone. Standard je porazom od Moldea u završnoj rundi kvalifikacija ostao bez plasmana u Europsku ligu, a u prvenstvu se nalazi na 11 mjestu.

Nakon kratke i ne baš uspješne igračke karijere, Ferrea je trenersku karijeru započeo sa 24 godine u mlađim uzrastima Anderlechta. Prvi samostalan posao imao je u redovima Charleroia u sezoni 2012/13. postavši najmlađi trener u povijesti belgijske prve lige. Prošle dvije sezone vodio je St Truiden s kojim je lani izborio plasman u prvu ligu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider