Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkrio zviždač

Skandal se širi poput požara: Francuska i Južna Afrika dali mito za SP 1998. i 2010.?!

Čovjek koji je pokrenuo lavinu uhićenja i istragu u FIFA-i iznio je nove šokantne detalje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chuck Blazer, FIFA-in zviždač, otkrio je nove detalje o primanju mita za dodjelu domaćinstva svjetskih prvenstava u nogometu.

Na udaru Rusija i Katar: FBI pokrenuo istragu koja bi mogla izazvati kaos!

Gotovo istodobno s FBI-ovim pokretanjem istrage o dodjeli domaćinstva SP-a Rusiji 2018. i Kataru 2022., Blazer je izjavio da je Izvršni odbor FIFA-e primio mito za dodjelu SP-a Francuskoj 1998. i Južnoafričkoj Republici.

"Ja i neki drugi članovi Izvršnog odbora primili smo novac kako bismo glasovali za Francusku i JAR", priznao je Blazer američkim istražiteljima.

Bivši glavni tajnik CONCACAF-a u nagodbi s Ministarstvom pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država priznao je da je kriv po 10 točaka optužnice za korupciju te sada ustraje u otkrivanju velike korupcijske hobotnice koja je obuzela FIFA-u. Osim funkcije u CONCACAF-u, Blazer je punih 17 godina, od 1996. do 2013., bio član Izvršnog odbora FIFA-e i zasigurno je upoznat s brojnim nečasnim radnjama koje se stavljaju na teret čelnicima Svjetske nogometne federacije.

Južna Afrika je priznala da je uplatila 10 milijuna dolara, ali uz tvrdnju kako je novac bio namjenjen pomoći razvoju nogometa u karipskoj regiji i da se nije radilo o podmićivanju.

Steže se obruč oko Blattera?

Blazerovo priznanje baca novu sjenu na odlazak Seppa Blattera nekoliko dana nakon što je izabran za novi, petogodišnji mandat, a pitanje je što će još isplivati na površinu, jer osim Blazera, i bivši potpredsjednik FIFA-e Jack Warner otkriva kompromitirajuće stvari za 79-godišnjeg Švicarca i njegov način na kojeg je vodio FIFA-u.

"Imam dokumente kojima ću dokazati da je Blatter sudjelovao u namještanjima izbora na Trinidadu i Tobagu 2010. godine", izjavio je Warner.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider