Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Priča o silovanju

Ronaldo odgovorio na skandalozne optužbe i najavio tužbu

Ako je ovo zaista istina, bit će to težak udarac za jednog od najboljih nogometaša današnjice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački list Der Spiegel objavio je kako je portugalska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo 2010. godine ženi koja ga je optužila za silovanje platio 375.000 dolara za šutnju. Navodna žrtva silovanja je u zamjenu za novac, kako tvrdi taj časopis, pristala šutjeti o događajima koji su se dogodili u lipnju 2009. godine u apartmanu jednog luksuznog hotela u Las Vegasu. Der Spiegel priču temelji na dokumentima objavljenima na web stranici Football Leaks.

Što se točno dogodilo 13. lipnja 2009. u Las Vegasu vjerojatno neće nikad biti jasno jer su se stranke Cristiano Ronaldo i žrtva dogovorile o nagodbi izvan suda, pišu Nijemci. Der Spiegel navodi da dokument o nagodbi sadrži tri stranice i da ih je potpisao Ronaldov odvjetnik Carlos Osorio de Castro.

Drugi njemački list Bild piše da Der Spiegel također zna identitet navodne žrtve koja je obećala Portugalcu da će mu dostaviti popis svih osoba kojima je pričala o navodnom silovanju i da će uništiti ili izbrisati svi elektronske, pisane ili druge dokaze o slučaju.

Osim toga, Der Spiegel prenosi i da je žena napisala pismo Ronaldu u kojem je na šest stranica detaljno opisala kako je doživjela navodno silovanje, a njemu ga je pročitao njegov odvjetnik.

Optužbe zgrozile Ronalda: "Članak je čista novinarska fikcija"

Ronaldo je prvotno odbio komentirati slučaj, dok je njegov odvjetnik Johannes Kreil izjavio kako najbolji nogometaš svijeta odbacuju sve optužbe i da će poduzeti sva pravna sredstva kako bi zaštitio svoj ugled.

Portugalac se naknadno, preko svog menadžera Jorgea Mendesa i agencije Gestifute oglasio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Članak je čista novinarska fikcija. Navodna žrtva odbija istupiti i potvrditi istinitost optužbi. Navedena novina priču temelji na nepotpisanim dokumentima, neidentificiranim osobama i emailovima odvjetnika koji ne zastupaju Cristiana Rolanda i čija se autentičnost ne može provjeriti te na navodnom pismu koje je takozvana žrtva poslala, a Cristiano nikada nije primio.

Optužbe Der Spiegela su lažne i Cristiano Ronaldo će napraviti sve što je njegovoj moći da reagira protiv njih. Optužba za silovanje je uvredljiva i odvratna, a on neće dopustiti da se ugrozi njegov ugled", stoji u objavi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider