Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šarm Havane

VIDEO Kuba i SAD ispisali povijest na 'oranici': Lako je Messiju, ovdje budi majstor...

Dvoboj Kube i SAD-a odigran je na vrlo lošem travnjaku stadiona Pedro Marrero...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometna reprezentacija SAD-a u prijateljskoj je utakmici odigranoj u Havani svladala domaćina Kubu sa 2-0 (0-0) u tek trećoj utakmici ovih susjednih zemalja odigranoj na kubanskom teritoriju.

U susretu koji je Amerikancima poslužio kao priprema pred početak završne faze kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., a koju će započeti 11. studenog domaćom utakmicom protiv Meksika, strijelci su bili Chris Wondolowski (62) i Julian Green (72).

Dvoboj je odigran na vrlo lošem travnjaku stadiona Pedro Marrero, kao još jedan nusprodukt približavanja dviju zemalja nakon više od pola stoljeća hladnog rata.

"Danas smo ispisali povijest. Hvala Kubancima na gostoprimstvu i nadam se poboljšanju naših odnosa u budućnosti", izjavio je napadač reprezentacije SAD-a Jozy Altidore.

Kuba i SAD su se sastale u Havani i 2008. godine u službenoj utakmici za odlazak na SP u JAR-u, a SAD su tada pobijedile sa 1-0, dok je jedini prethodni susret na Kubi odigran još davne 1947. kada su domaćini bili uspješniji sa 5-2.

Uz SAD i Meksiko, u završnoj fazi kvalifikacija za SP 2018. u zoni CONCACAF su još Kostarika, Honduras, Panama, te Trinidad i Tobago. Nakon 10 odigranih kola po dvokružnom sustavu prve tri reprezentacije izborit će plasman u Rusiju, dok će četvrta igrati dodatne kvalifikacije protiv pete reprezentacije azijske zone kvalifikacija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider