Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvjerljiva pobjeda

Sjajno otvaranje mladih Hrvata u borbi za Euro, slijedi Srbija

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina sjajno je startala na kvalifikacijskom turniru za EP u Bakuu svladavši u prvoj utakmici domaćina Azerbajdžan s 4-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je od prve minute preuzela inicijativu i počela pritiskati Azerbajdžan, no Borovec, Sosa, Hudećek i posebno raspoloženi Brekalo nisu bili precizni. S druge strane, vratar Šemper morao je zaustaviti udarac Abakarova.

Ipak, hrvatska premoć se na terenu isplatila u 23. minuti, kada je nakon akcije po lijevoj strani lopta stigla do Majića, koji je šalje u mrežu za vodstvo.

Azerbajdžan je potom uzvratio, prijetio iz nekoliko udaraca iz kuta, a zamalo je izjednačio Ismajlov, dok je jedan pogodak domaće momčadi poništen zbog zaleđa. Na odmor se tako ipak otišlo s pogotkom prednosti za Hrvatsku.

U drugom se poluvremenu velika prilika otvorila Moru u protunapadu Hrvatske, no iz dva pokušaja nije pogodio, ali ubrzo je Majić svojim drugim pogotkom na utakmici udvostručio vodstvo.

Potvrda hrvatske pobjede stigla je samo dvije minute poslije, kada je Brekalo ubacio iz prekida, a Erlić glavom na drugoj vratnici povisio na nedostižnih 3:0. U samoj završnici konačnih 4:0 postavio je Blečić, novim pogotkom glavom nakon kornera Đire.

U prvom susretu u skupini Srbija i Portugal odigrali su bez pogodaka (0-0). U drugom kolu, koje je na rasporedu u četvrtak 19. ožujka, Hrvatska igra sa Srbijom, a Portugal s Azerbajdžanom.

Plasman na završnicu EP-a osigurat će pobjednik skupine, a dalje ide i najboljih sedam od osam drugoplasiranih momčadi iz svih skupina, pa se visoka pobjeda protiv Azerbajdžana može pokazati vrlo bitnom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider