Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Frosinone ispao

Sjajna Atalanta nokautirala Lazio: Liga prvaka sve bliže Bergamu

Klub iz Bergama, kojeg u Italiji zovu Kraljica province, nadomak je senzacionalnog uspjeha.

Slavlje Pašalića i suigrača iz Atalante (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U susretu 35. kola talijanskog nogometnog prvenstva Atalanta je u Rimu pobijedila Lazio sa 3:1 osvojivši tri važna boda u borbi za Ligu prvaka, dok je Frosinone odigravši 2:2 na gostovanju kod Sassuola ostao bez izgleda za prvoligaški spas.

Atalanta se ovom pobjedom učvrstila na četvrtom mjestu, posljednjem koje vodi u kvalifikacije LP sa 62 boda, četiri više od Rome na petom mjestu koja ima i utakmicu manje.

Lazio je poveo već u trećoj minuti golom Marca Parola, no gosti su u nastavku susreta okrenuli rezultat s tri gola. Izjednačio je Daniel Zapata u 22. minuti, na 2:1 je povisio Timoty Castagne, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Wallace u 76. minuti zabivši autogol nakon ubačaja iz korneta.

Za goste je od 65. minute igrao Mario Pašalić, dok je Milan Badelj za Lazio zaigrao od 78. minute. Ova dva sastava će se na Olimpicu susresti ponovo 15. svibnja u finalu Kupa.

U ljepotici kola Parma i Sampdoria su remizirali 3:3, nakon što su gosti pola sata prije kraja utakmice vodili sa 3:1. Strijelci za Parmu, koja je ovim bodom pobjegla na +8 bodova od zone ispadanja, zabili su Marcello Gazzola (2), Juraj Kucka (67-11m) i Alessandro Bastoni (71), dok su strijelci za goste bili Fabio Quagliarella (28-11m, 61) i Gregoire Defrel (38).

Oba sastava su završila utakmicu s igračem manje. Kod Sampe je u 88. minuti pocrvenio Omar Colley, a kod Parme dvije minute kasnije strijelac Kucka.

Frosinone skupa s Chievom seli u Serie B

Nakon ovog kola poznat je i drugi putnik u Serie B. Chievu se približio Frosinone odigravši 2:2 kod Sassuola, premda je na poluvremenu vodio sa 2:0. Frosinone je poveo golovima Paola Sammarca (8) i Luce Paganinija (36), a domaćin je u nastavku izjednačio preko Gianmarca Ferrarija (66) i Jeremiea Boga (77).

Frosinone sada ima 10 bodova manje od zone spasa, a do kraja sezone još tri utakmice.

Za razliku od Frosinonea, Empoli je produžio nadu u prvoligaški spas pobjedom u toskanskom derbiju protiv Fiorentine sa 1:0. Pogodak odluke zabio je Diego Farias u 54. minuti. Hrvatski nogometaš Marko Pajač odigrao je cijelu utakmicu za Empoli, a u 25. minuti zaradio je žuti karton.

Empoli je i dalje na 18. mjestu, koje vodi u Serie B, ali za Udineseom koji je na 17. poziciji, sada zaostaje samo dva boda. Fiorentina je ostala na 13. mjestu sa 40 bodova bez izgleda za plasman u Europsku ligu i bez straha od ispadanja u niži rang.

Na ljestvici vodi Juventus s nedostižnih 89 bodova, Napoli ima 70 bodova i utakmicu manje, treći je Inter sa 63 boda, a četvrta je Atalanta sa 62 boda. Slijede Roma (58), Torio (57), Milan (56), Lazio (55).

Chievo i Frosinone su ispali, a trenutačno treću poziciju koja vodi u Serie B drži Empoli sa 32 boda. Udinese ima dva boda više, a Genoa 35 bodova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider