Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Pokazali zube

'Šišmiši' su se vratili: Jesu li Barca, Real i Atletico dobili novu konkurenciju?

Valencia i Sevilla pokazali su zube velikanima Barceloni, Realu i Atleticu na početku nove sezone Primere…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Valencia se pobjedom 3-0 protiv Cordobe izjednačila na vrhu Primere zajedno s Barcelonom i Sevillom. S 13 osvojenih bodova u pet kola momčad Nuna Espirita Santa podsjetila je na neka bolja vremena, a navijači su već počeli maštati o tome kako bi ove godine mogli gledati 'Ligu petorice' umjesto 'Ligu trojice'.

Čini se kako bi Primera po prvi put nakon dugo vremena mogla imati veću konkurenciju u borbi za naslov i Ligu prvaka. Doduše, još je rano proglasiti Valenciju i Sevillu hitovima lige, ali njihov učinak s početka sezone ne može se ignorirati.

U svibnju ove godine za kormilo Valencije sjeo je singapurski biznismen Peter Lim i najavio povratak na stare staze slave nakon što je klub još donedavno grcao u dugovima. Trener Nuno opravdao je povjerenje odličnim igrama i rezultatima. U ovo doba prošle godine imao je tri poraza iz pet utakmica, a trenutno je na omjeru od četiri pobjede i remija u Sevilli.

Slična je priča i s aktualnim pobjednikom Europa lige. Bivši Rakitićev trener, Unai Emery, lani je također loše startao u prvenstvo, dok je ove sezone na identičnom omjeru poput Valencije. No, Emery nije samo statistički podigao Sevillu nego i igrački, pa navijači imaju puno više nade.

Treba spomenuti kako su oba kluba posljednjih godina zbog financijske krize prodavala najbolje igrače poput Davida Silve, Roberta Soldada, Juana Mate, Jesusa Navasa, Alvara Negreda i Ivana Rakitića, a nekako su opet uspjela isplivati na površinu.

Pohvalno je to za oba trenera, ali i samu ligu koja je zadnjih godina bila u sjeni dva kluba. Lani se pojavio i senzacionalno slavio na kraju sezone madridski Atletico. Ove sezone mnogi bi se mogli popiknuti na Valenciji i Sevilli. Pred njima nema imperativa titule i pod puno su manje pritiska nego vodeći trojac iz prošle sezone.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider