Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neka im je sa srećom

Sirija slavi povijesni gol u 93. minuti: Idu u play-off za Svjetsko prvenstvo!

Bitke za plasman na veliko natjecanje često sa sobom nose iznimno uzbudljive priče, naročito kad su u pitanju države koje nikad nisu zaigrale na velikoj smotri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometna reprezentacija Sirije igrat će u play-offu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji nakon dramatičnog raspleta azijskog dijela kvalifikacija u skupini A.

Još tamo krajem proljeća Iran se kvalificirao za Svjetsko prvenstvo i bio sasvim miran i lišen ikakve napetosti uoči posljednjih 90 minuta. No, iza Irana odvijala se prava gužva jer su u igri za drugo mjesto bili Južna Koreja, Sirija i Uzbekistan.

Na koncu su kao drugoplasirani završili Koreanci koji su izvukli 0:0 u Uzbekistanu.

U trenutku kad je taj susret već završio, još se igralo u Teheranu gdje je Iran vodio 2:1. Uzbekistan je bio treći s 13 bodova, a Sirija četvrta s 12.

Ali, u trećoj minuti sudačke nadoknade Omar Al Soma je zabio za veliko slavlje Sirijaca, kako na terenu, tako i u domovini koja je posljednih godina devestirana ratom.

Siriju sada prvo čeka azijski play-off. U listopadu će odigrati dva susreta s trećeplasiranom reprezentacijom iz skupine B, Australijom (iz te grupe su se plasirali Japan i Saudijska Arabija).

Pobjednik tih ogleda će u studenom za plasman na svjetsku smotru igrati protiv četvrte reprezentacije iz zone CONCACAF, a to će biti SAD, Panama ili Honduras.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider