Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Efikasan poput Coste

Simeone opet nahvalio Mandžu: 'Ova mu momčad savršeno odgovara'

Trener Atletico Madrida Diego Simeone bio je zadovoljan igrom Atletico Madrida, iako je trećeligaš L'Hospitaleta izvukao remi (2-2) u uzvratnom susretu 1/16 finala Kupa kralja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić bio je dvostruki strijelac za Atletico, koji je u prvom susretu bio bolji s 3-0. Madridski se sastav plasirao u osminu finala s ukupnih 5-2, a idući protivnik im je gradski rival Real. Simeone je bio zadovoljan igrom svoje momčadi, posebno napadačem reprezentacije Hrvatske.

"S obzirom na svoj entuzijazam i kompetenciju on je u Atleticu pronašao momčad koja mu savršeno odgovara. Očito mu je bilo teško na početku sezone, ali sada se već razumije puno bolje sa suigračima. Nadam se da će nastaviti zabijati kao i dosada, pa čak i više", rekao je argentinski trener.

Mandžukić je pogađao nogom za 1-0 u 19. i glavom za 2-1 u 74. minuti, oba puta iz neposredne blizine okrunivši tako dobre akcije suigrača. Igrao je do 85. minute.

U usporedbi s Diegom Costom, napadačem Chelseaja kojeg je Mandžukić 'zamijenio' u Atleticu, hrvatski golgeter ne zaostaje mnogo.

Diego Costa je u 22 utakmice prošle sezone postigao 21 pogodak (42 udarca u okvir gola) i upisao dvije asistencije. Mandžukić je u isto toliko nastupa upisao 14 pogodaka (27 udaraca u okvir) i jednu asistenciju.

Gledano kroz prizmu udaraca prema vratima i postignutim pogocima Mandžukić je za malo manje od dva posto bolji od Coste (51,85 - 50). Treba naglasiti da se Mandžukić često vraća i pomaže svojoj obrani, dok je španjolski reprezentativac rijetki posjetitelj trećine terena svoje momčadi.  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider