Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bitka na Calderonu

VIDEO Torres zamijenio ozlijeđenog Mandžu i zabio odlučujući penal

Atletico je prošao u četvrtfinale Lige prvaka pobijedivši Bayer na jedanaesterce...

Nogometaši Atletico Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacili Bayer Leverkusen s 3-2 (1-0, 1-0).

VIDEO Subašić junak protiv Arsenala: Monacu drama i četvrtfinale LP-a!

Regularni dio Atletico je dobio s 1-0 pogotkom Maria Suareza iz 27. minute i izjednačio rezultat prve utakmice u Leverkusenu. U izvođenju jedanaesteraca čak su trojica igrača Bayera promašila - Toprak i Kiessling su pucali iznad grede, a udarac Calghanoglua je obranio slovenski vratar Oblak. Kod Atletica su promašili Raul Garcia i Koke, a pogodili Griezmann, Suarez i Torres.

 

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrao je za Atletico do 83. minute kada ga je zamijenio Fernando Torres koji je na kraju zabio odlučujući jedanaesterac. Pred kraj prvog poluvremena Mandžukić je dobio jak udarac u gležanj. Nakon ukazane pomoći odšepao je u svlačionicu, no ipak je stisnuo zube i odigrao veći dio drugog poluvremena. Tin Jedvaj nije bio u sastavu Bayera, a vratar Dario Krešić je bio na klupi za pričuve.

Utakmicu su bolje počeli Nijemci, imali su dvije izgledne prilike, Mandžukić je skinuo s crte udarac Son Heung-Min u 17. minuti, no španjolski prvak je u 27. minuti došao do vodstva. Lopta se dugo odbijala u šesnaestercu gostiju i došla do Marija Suareza koji je opalio s 18 metara, a na putu ka mreži skrenuo ju je branič Bayera Omer Toprak i prevario vratara Lena.

U 69. minuti veliku je priliku za domaćine propustio Arda Turan, koji s pet metara promašuje vrata, a u 80. minuti Turčin je ponovno u prilici, ali sa slabim šutom nije ugrozio vratara Bayera.

U produžecima je u 106. minuti silovito tukao Raul Garcia, a opet se obranom istakao vratar Leno.

video ATLETICO - BAYER 3-2 (1-0,1-0)

Pred 53.000 gledatelja na stadionu Calderon sudio je Nicola Rizzoli iz Italije.

Strijelci: 1-0 Suarez (27)

video Jedanaesterci: Raul Garcia promašio vrata, Calhanoglu - Oblak brani, 1-0 Griezmann, 1-1 Rolfes, 2-1 Suarez, Toprak promašio vrata, Koke - Leno brani, 2-2 Castro, 3-2 Torres, Kiessling promašio vrata.

ATLETICO: Moya (Oblak, 23)- Juanfran, Gimenez, Miranda, Gamez - Cani (Raul Garcia, 46), Mario Suarez, Koke, Arda Turan - Griezmann, MANDŽUKIĆ (Torres, 83).

BAYER: Leno - Hilbert, Toprak, Spahić, Wendell - Bellarabi, Castro, Calhanoglu, Bender (Pappadopoulos, 104), Son (Rolfes, 77)- Drmić (Kiessling, 69).



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider