Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Transfer na pomolu

Simeone odlučio: Atletico pronašao Mandži partnera u napadu!

Atletico Madrid u potrazi je za još jednim pojačanjem u napadu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čini se da su Madrižani odustali od Fernanda Torresa i Roberta Soldada i sve snage bacaju na realizaciju posla s meksičkom Americom.

VIDEO Pogledajte kako su Mandžukića 'iscipelarili' suigrači u Atleticu!

Na meti Atletica je Raul Jimenez, 23-godišnji napadač kluba iz Mexico Cityja koji svoje domaće utakmice igra na slavnom stadionu Azteca.
Prema informacijama Marce, transfer bi trebao biti zgotovljen tijekom nadolazećeg tjedna. America traži 15 milijuna eura odštete, a Atletico pokušava smanjiti tu cifru. Madrižani navodno nude Meksikancima 11 milijuna eura, no vjerojatno će se naći negdje na sredini.

„Jimenez izgleda tjelesno impresivno (190 cm), vrlo je snažan i uvjerljiv u zračnim bitkama. Prilično mi je zanimljiv“, svojedobno je prokomentirao trener Atletica Diego Simeone, čija je recenzija dala naslutiti da će Meksikanac završiti na Vicente Calderonu.

Radi se o talentiranom, polivalentnom nogometašu koji najbolje partije pruža na mjestu povučenog napadača, što sugerira da bi bio odgovarajući partner Mariju Mandžukiću koji će igrati na mjestu isturene špice.

Jimenez je bio u kadru meksičke reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Izbornik Miguel Herrera dao mu je šansu u finišu utakmice s Brazilom kada je ušao u igru umjesto Giovanija dos Santosa i prilično se istaknuo dobrom igrom u fazi obrane, a uspio je i zaprijetiti Julio Cesaru snažnim udarcem s distance. Do sada je odigrao 26 utakmica za Meksiko i zabio je četiri pogotka. U 93 utakmice u meksičkom prvenstvu postigao je 32 gola.

Jimenez je zanimljiv Atleticu zbog igračkih kvaliteta ali i marketinškog potencijala na ogromnom meksičkom tržištu. Nije nemoguće da Atleticu u zadnji čas posao pokvare Porto ili Valencia koji su također izrazili zanimanje za njegove usluge.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider