Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na potezu je Gradsko vijeće

Šibenik uskoro dobiva strane vlasnike? Grad dobio ponudu za prodaju

Šibenski drugoligaš na svojevrsnoj je prekretnici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni klub Šibenik uskoro bi mogao dobiti nove, privatne vlasnike. Šibenčani su korak bliže tome nakon što je na drugi natječaj za prodaju 95.49 posto dionica kluba došla ponuda tvrtke PARAMOUNT GRUPA d.o.o.

Riječ je o tvrtci koja je osnovana u veljači ove godine u Šibeniku, a osnivač joj je indijski političar Pankaj Gupta koji ima prebivalište u Dubaiju. Njegov suradnik je Matej Plenča iz Vrpolja, a zastupnik tvrtke je Ivica Plenča.

"Danas je u Gradskoj upravi održano javno otvaranje ponuda pristiglih na Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika.

Predmet poziva je prodaja 297.056 komada dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika nominalne vrijednosti 59.411.400,00 kuna, a što iznosi 95.49 posto temeljnog kapitala za početnu cijenu od 100.000,00 kuna.

Postupak otvaranja ponuda provelo je Povjerenstvo za provedbu postupka javnog prikupljanja ponuda za kupnju dionica HNK Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika kojeg sačinjava po jedan vijećnik, predstavnik svake političke stranke zastupljene u Gradskom vijeću Grada Šibenika. Od 11 članova Povjerenstva na otvaranju je nazočilo 8 članova, a za predsjednicu Povjerenstva izabrana je gradska vijećnica Ljubica Kardum.

Povjerenstvo je utvrdilo kako je na Javni poziv pristigla jedna ponuda tvrtke Paramount Grupa d.o.o. sa sjedištem u Šibeniku, zastupana po odvjetniku Jasminu Avdagiću, te je ista uplatila jamčevinu u iznosu od 105 tisuća kuna.

Povjerenstvo će ponudu s pripadajućom dokumentacijom razmotriti te ocijeniti prihvatljivost i kvalitetu dostavljene ponude.

Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja, sukladno Javnom pozivu, donosi Gradsko vijeće Grada Šibenika", stoji u priopćenju.

Šibenik će i u ovoj sezoni igrati u Drugoj HNL, nakon što je prošle završio kao drugoplasirani i onda u dodatnim kvalifikacijama izgubio od Istre 1961.

Drugoligaški format je za ovu sezonu promijenjen, pa ćemo tako imati natjecanje sa 16 klubova i ukupno 30 prvenstvenih kola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider