Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zašto opet?

Šibenik povukao novi (nelogičan) potez uoči 'biti ili ne biti' okršaja

Nesvakidašnje poteze radi čelni ljudi drugoligaša sa Šubićevca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krešimir Sunara više nije trener nogometaša Šibenika.

Odlučio je to Nadzorni odbor drugoligaša sa Šubićevca, priopćivši na službenoj stranici kako će Šibenik u razigravanju protiv Istre 1961 voditi Goran Tomić.

Šibenčani u posljednjem kolu Druge HNL nisu uspjeli pobijediti Cibaliju čime bi osvojili prvo mjesto i automatski povratak u najviši rang gdje ih nema već četiri godine.

Bili su bolji suparnik, nadigrali Vinkovčane, ali lopta jednostavno nije htjela u gol u nekoliko vrlo izglednih prilika koje su stvorili.

Čelnici Šibenika kao glavnog krivca za neosvojeno prvo mjesto označili su trenera Sunaru umjesto kojeg su doveli Tomića.

Očito je da pokušavaju prodrmati momčad, ali dojam je da su se malo 'pogubili', jer isti taj Nadzorni odbor je prije nešto više od mjesec dana smijenio Mirka Labrovića - trenera koji ih je uveo iz Treće u Drugu ligu, a u trenutku kad su mu uručili otkaz Šibenik je bio vodeći na ljestvici, sa četiri boda ispred drugoplasirane Cibalije pet kola prije kraja.

Za popunu HNL-a Šibenik i Istra 1961 će prvu utakmicu odigrati na Šubićevcu 29. svibnja s početkom u 19:00. Uzvrat je 1. lipnja na Aldo Drosini (20:15). Obje utakmice igraju se po dvostrukom kup sustavu uz prednost gola u gostima, a u slučaju identičnog rezultata u oba susreta, odmah po završetku uzvratnog dvoboja prelazi se na izvođenje jedanaesteraca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider