Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
teški promašaji Šibenika

Cibalia izborila prvu ligu nakon 100 minuta drame na Šubićevcu!

Cibalia je 'nulom' na Šubićevcu kod drugoplasiranog Šibenika izborila drugoligaški naslov i povratak među elitu.

Cibalia je izdržala i izborila 0:0 u posljednjem, 33. kolu 2. HNL na teškom gostovanju kod Šibenika. Time je vinkovački klub osigurao naslov u drugoj ligi te izravan plasman u Prvu HNL u kojoj ga nije bilo tri sezone.

Drugoplasirani Šibenik imat će još jednu priliku, u razigravanju s Istrom 1961 koja je bila deveta u najvišem rangu. Podsjetimo, Šibenčana nije bilo u najvišem rangu od 2012. godine. Financijski slom bacio ih je nakon toga i u 3. HNL jug u kojoj su prošle sezone bili prvaci.

Vinkovčani su u Šibenik doputovali s bodom više od domaćina i bunkerom su branili svoju prednost. Šibenik je dominirao veći dio susreta, a u samoj završnici utakmice i dva igrača više, no nije uspio probiti vinkovački bedem.

Bio je to pravi praznik nogometa u Šibeniku iako su na terenu tenzije bile visoke s obzirom na ulog koji je ova utakmica donosila. Bilo je tu previše koškanja i naguravanja, vidjeli smo čak čest isključenja od kojih je tek jedno bilo igrača na terenu. Van su morali većinom pomoćni treneri i igrači na klupi.

Sve je u Šibeniku bilo spremno za slavlje. Iako su narančasti vodili na ljestvici tijekom cijele sezone, Cibalia je iskoristila njihov poraz u predzadnjem kolu kod Sesveta i zauzela vrh. Domaćinu je trebala pobjeda za plasman u najviši rang, a pokazalo se kasnije i samo jedan gol. No, Vinkovčani su nekim čudom izdržali netaknute mreže.

Šibenik je promašio nekoliko velikih prilika koje su simbolizirale njihovo prosipanje bodova u prljetnom dijelu sezone. Na kraju je zbog velikog broja isključenja, natezanja, koškanja i naguravanja utakmica trajala čak 100 minuta, a kada je sudac označio kraj nogometaši Cibalije pohrlili su proslaviti povratak u prvu ligu s brojnim Ultrasima koji su sjajno bodrili svoj klub.

Naravno, Funcuti su ostali razočarani. Napravili su užarenu atmosferu i praktički obojali grad u narančasto. U korteu su stigli na stadion na kojem se okupilo više od pet tisuća gledatelja. Više je to nego na većini prvoligaških utakmica ove sezone.

Zadar, H. Dragovoljac i Segesta ispadaju

Zanimljiva je bila i borba za ostanak. Imotski je na Gospinom docu svladao drugu momčad Dinama s 2:0 i tako sačuvao drugoligaški status, a isto je napravilo i Lučko uvjerljivom pobjedom nad Zadrom (5:0). Segesta bi pobjedom izborila ostanak, no kod kuće je odigrala 2:2 s Rudešom pa je završila na 10. mjestu koje vodi u niži rang. No, naš najstariji nogometni klub mogao bi se spasiti ako Međimurje ne dobije licenciju za nastup u drugoj ligi. Uz ranije otpisani Zadar, ispao je i Hrvatski dragovoljac kojem pobjeda nad Dugopoljem (1:0) nije ništa značila.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider