Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Više od Messija i Ronalda

Bio bi to svjetski rekord: Kinezi Rooneyju nude iznos od kojeg boli glava!

Bivši engleski izbornik ne odustaje od svoje namjere da dovede kapetana Uniteda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otkako je Jose Mourinho preuzeo Manchester United, Wayne Rooney nikako ne može biti zadovoljan svojim statusom u momčadi.

Ove sezone u svim natjecanjima Rooney je doduše skupio 12 nastupa, ali je pritom na terenu proveo svega 782 minute i postigao samo jedan gol. Posebno je pao u drugi plan u posljednjih nekoliko tjedana startavši samo jednom u zadnjih pet susreta (u Europa ligi protiv Fenerbahčea).

Jasno da je Rooneyju takav status neprihvatljiv kao ikoni kluba i igraču koji je u posljednjih 12 godina za Manchester United zabio 248 golova i upisao 140 asistencija. Svoje nezadovoljstvo zasad uspijeva suzdržati kako ne bi remetio atmosferu u momčadi, ali pitanje je dokad će to trajati.

Kineze je već odbio, ali ovaj put ne zove bilo tko

Situaciju će pokušati iskoristiti Kinezi odnosno tamošnji klub Shanghai SIPG kojeg vodi bivši engleski izbornik Sven-Göran Eriksson pod čijim je vodstvom Rooney debitirao za englesku reprezentaciju.

Njihov gradski rival Shanghai Greenland Shenhua uoči početka ove sezone Superlige nudio je Rooneyju trogodišnji ugovor vrijedan 75 milijuna eura, ali njemu se nije išlo u Kinu.

Još prije toga Eriksson je u izjavama za engleske medije puštao probne "balone" o dolasku Rooneyja, a prema posljednjim informacijama Shanghai SIPG je spreman ponuditi Unitedu 80 milijuna funti (90 milijuna eura) odštete, a Rooneyju nevjerojatnu tjednu plaću od 500 tisuća funti (562 tisuće eura) plus bonus od komercijalnih prihoda.

Ukoliko se transfer realizira, Rooneyjeva godišnja plaća u neto iznosu bila bi 29.2 milijuna eura čime bi postao najplaćeniji nogometaš na svijetu.

Čini se da je na potezu Jose Mourinho koji će ili morati nekako integrirati svog kapetana u momčad i pritom početi ostvarivati rezultata zbog kojih je i doveden umjesto Louisa van Gaala ili će definitivno "zacementirati" Rooneyja za klupi i time mu dati do znanja da je vrijeme za odlazak. U razgovoru za Sky Sports poručio je kako nikad neće prodati Rooneyja, ali ako ovakvo stanje potraje, nije nemoguće ni da sam Rooney zatraži transfer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider