Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dnjipro iznenadio

Sevilla razbila Fiorentinu, Badelj skrivio gol, pa ozlijeđen napustio igru

U prvom susretu polufinala Europske lige Sevilla je pobijedila Fiorentinu 3-0 načinivši veliki korak prema plasmanu u finale, dok su u drugom dvoboju Napoli i Dnjipro odigrali 1-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Branitelj naslova je deklasirao Fiorentinu golovima Aleixa Vidala (17, 52) i Kevina Gameira (75). Zanimljivo, Sevilla nikada nije ispala u polufinalu ovog natjecanja. U dosadašnji tri pokušaja tri puta je slavila i potom sva tri puta otišla do kraja. Andalužani su jedan od tek četiri sastava uz Juventus, Inter i Liverpool koji su u Kupu Uefa i njegovom nasljedniku Europskoj ligi slavili tri puta. Ove godine momčad Unaia Emeryja je sve bliže i četvrtoj kruni.

Sevilla je povela u 17. minuti golom Aleixa Vidala koji je sjajno iskoristio Baccinu povratnu loptu. Fiorentina je praktički u idućem napadu mogla izjednačiti, no Matias Fernandez je promašio zicer. Sjajnu priliku 'viole' su imale i u 25. minuti no Sergio Rico je odlično reagirao na udarac Mohameda Salaha.

Domaćin je povećao prednost u 52. minuti, a strijelac je ponovo bio Vidal. Nažalost, domaćin je stigao do pogotka nakon pogreške hrvatskog reprezentativca Milana Badelja koji je izgubio loptu. Badelj je u 68. minuti morao napustiti teren nakon što mu je u sudaru s Mbiom razbijena glava. U 75. minuti je Sevilla možda i riješila pitanje putnika u finale, a strijelac je na Vidalovu asistenciju bio Gameiro.

Bila je to deveta uzastopna pobjeda Andalužana na Sanchez Pizjuanu ove sezone u Europi, te prvi poraz Fiorentina u zadnjih 13 euro-gostovanja. Posljednji poraz talijanski sastav je doživio u Munchenu od Bayerna (2-3) 2010.

Pogotke s utakmice pogledajte OVDJE.

U drugom susretu Dnjipro je priredio iznenađenje odigravši na gostovanju 1-1 protiv Napolija. Talijani su dominirali cijeli susret, imali vodstvo i niz sjajnih prilika, a potom u jedinom ozbiljnijem ukrajinskom napadu primili gol. I to čini se iz zaleđa.

Dnjipro se sjajno branio u prvom poluvremenu, međutim već u petoj minuti nastavka Napoli je stigao do vodstva, a strijelac je nakon ubačaja iz kornera bio David Lopez. Uslijedilo je nekoliko odličnih prilika Talijana, no Denis Bojko je sjajno branio na vratima momčadi iz Dnjipropetrovska. Samo je Higuainu skinuo tri zicera. kazna je stigla u 81. minuti kada je Jevhen Seleznjom svladao Andujara. Seleznjov je ušao u igru samo minutu ranije i to umjesto našeg Nikole Kalinića.

Pogotke s utakmice pogledajte OVDJE.

Ukoliko Napoli ode do samog kraja, Rafael Benitez će postati tek drugi trener u povijesti Kupa Uefa/Europske lige s tri naslova. Do sada je to uspjelo jedino Talijanu Giovanniju Trapattoniju s Juventusom (1977, 1993) i Interom (1991). Benitez je do sada slavio na klupi Valencije (2004) i Chelsea (2013). Napoli je posljednji put stigao do polufinala nekog europskog kupa 1989. godine kada je pod vodstvom legendarnog Diega Maradone osvojio Kup Uefa pobijedivši u finalu Stuttgart (2-1, 3-3).

Za Dnjipro je već ulazak u polufinale najveći uspjeh. Ivan Strinić nije imao pravo nastupa za Napoli jer je ove sezone već igrao u Europskoj ligi i to upravo za Dnjipro.

Uzvratni susreti su 14. svibnja u Firenzi i Kijevu gdje Dnjipro igra svoje domaće utakmice. Finale je 27. svibnja u Varšavi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider