Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, kako je krenuo...

Sevilla protutnjala Madridom uz hat-trick otpisanog pojačanja, debitantska pobjeda Huesce

Dvije startne pobjede na gostovanjima u prvom kolu Primere upisali su Sevilla i novi prvoligaš.

Andre Silva (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U susretu prvog kola španjolskog nogometnog prvenstva Sevilla je na gostovanju pobijedila Rayo Vallecano 4:1, dok je Huesca na gostovanju pobijedila Eibar 2:1 ostvarivši prvu prvoligašku pobjedu u povijesti kluba.

Huesca je u svom debiju u elitnom društvu pobijedila Eibar 2:1. Huesca je prošle sezone po prvi je put u svojoj pedesetgodišnjoj povijesti izborila plasman u Primeru i nije mogla poželjeti bolji ulazak u sezonu. Oba gola za goste zabio je Alex Gallar (5, 40), dok je pogodak za Eibar zabio Gonzalo Escalante (69).

Sociedad Deportiva Huesca je osnovana 1960. godine ima stadion od tek 5.500 sjedećih mjesta, a prije desetak godina još je igrala u četvrtoj ligi.

Sevilla je otvorila sezonu uvjerljivom gostujućom pobjedom protiv Rayo Vallecana 4:1. Gosti su sav posao obavili u prvom poluvremenu postigavši tri gola, a u nastavku su oba sastava postigla po jedan gol. Junak utakmice bio je Andre Silva koji je postigao tri gola (31, 45, 79), a odličnu predstavu pokazao je i Franco Vazquez koji je u 15. minuti postigao vodeći pogodak, a upisao je i asistenciju. Silva je ovoga ljeta stigao u Sevillu na posudbu iz Milana. Utješni pogodak za Vallecano zabio je Adri Embarba iz kaznenog udarca u 85. minuti.

Aktualni prvak Barcelona ušla je u sezonu u subotu pobjedom protiv Alavesa 3:0.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider