Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama u uzvratu

VIDEO Athletic blizu podviga, Sevilla ipak u polufinalu

Sevilla je izborila polufinale Europske lige nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedila Athletic Bilbao 5-4.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Liverpoola, Šahtara i Villarreala, plasman u polufinale Europske lige izborili su i nogometaši Seville koji su boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Athletic Bilbao 5-4 nakon što su obje utakmice završile rezultatom 2-1.

VIDEO Čudesan preokret na Anfieldu: Lovren junak Liverpoola!

Sevilla je tako treću sezonu uzastopce ušla među četiri najbolje ekipe ovog natjecanja kojeg je osvojila zadnje dvije sezone.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca presudilo je promašaj Benata Etxebarrije kojem je Soria obranio udarac u četvrtoj seriji. Za Sevillu je svih pet igrača bilo precizno (Coke, Krychowiak, Konopljanka, N'Zonzi, Gameiro), dok su za Bilbao zabili Raul Garcia, Viguera, San Jose i Susaeta.

Athletic je poveo u 57. minuti golom Aritza Aduriza, vodećeg strijelca Europske lige kojem je to bio deveti pogodak ove sezone. Dvije minute kasnije izjednačio je Kevin Gameiro, a u 80. minuti Raul Garcia je postigao drugi gol za baskijski sastav izjednačivši tako rezultat iz prve utakmice. Do kraja susreta Athletic je mogao zabiti i treći gol, no De Marcos je bio neprecizan. Athletic je u prvom produžetku imao sjajnu priliku kada se Susaeta u 97. minuti sjurio prema suparničkom golu, no promašio je cijela vrata.

VIDEO Sevilla - Athletic Bilbao 1:2 (5:4)

Plasman u polufinale izborili su i Liverpool, Šahtar i Villarreal. Liverpool je u fantastičnom susretu na Anfieldu pobijedio Borussiju 4-3, nakon što je prvi susret završio 1-1. Njemački sastav je vodio 2-0 i 3-1, no Liverpool je okrenuo rezultat, a pobjednički pogodak za 'Redse' zabio je Dejan Lovren u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Nakon što je u Portugalu slavio 2-1, Šahtar je u uzvratnom susretu u Lavovu pobijedio Bragu 4-0 uz sjajnu predstavu slavljenika Darija Srne koji je upisao pogodak i asistenciju. Eduardo da Silva je ušao u igru u 77. minuti.

Plasman u polufinale izborio je i Villarreal koji je u Pragu deklasirao Spartu 4-2 potvrdivši pobjedu 2-1 iz prve utakmice.

Ždrijeb parova polufinala je u petak u Nyonu, a termini susreta su 28. travnja i petog svibnja. Finale je 18. svibnja u Baselu na stadionu St Jakob Park.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider