Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što će reći HNS?

Sesvete odustale od doigravanja: Istra ostaje u Prvoj ligi!

Sesvete odustale od Prve lige zbog nemogućnosti igranja na svojem stadionu, a prijavili su Maksimir...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sesvete odustaju od doigravanja s Istrom za Prvu HNL. To je u najkraćem odluka Izvršnog odbora Sesveta, drugoplasiranog kluba Druge HNL koji je trebao u dodatne kvalifikacije za Prvu HNL s pretposljednjom momčadi elitnog ranga, Istrom iz Pule.

Kao razlog su naveli nemogućnost igranja na svojem Stadionu svetog Josipa Radnika. Sesvete ne bi smjele igrati na svojem stadionu niti protiv Istre u doigravanju za Prvu HNL.

"Sesvete odustaju od kvalifikacija za popunu Prve HNL za sezonu 2015/2016, a samim time neće odigrati kvalifikacijsku utakmicu protiv NK Istre. Razlozi odustajanja su nemogućnost odigravanja utakmice na našem stadionu i ne možemo prihvatiti domaćinstvo niti na jednom drugom stadionu osim u Sesvetama," poručili su iz kluba.

U klubu se nadaju kako će njihov potez naići na odobravanje svih navijača i stanovnika Sesveta.

"Nadamo se da će ova odluka naići na odobravanje svih navijača našeg kluba i stanovnika Sesveta, te da će samo dodatno motivirati sve odgovorne da se u Sesvetama izgradi stadion koji bi zadovoljavao kriterije igranja u I HNL", poručili su iz Sesveta.

Zanimljivo objašnjenje, jer Sesvete su kod licenciranja za sljedeću sezonu prijavili Maksimir kao domaćinski stadion. Dakle, znali su da ne smiju igrati na svojem stadionu, ali ipak su tvrdili da žele u Prvu ligu.

Vidjet ćemo što će reći HNS i hoće li možda kazniti Sesvete? Nije baš prema propozicijama da se odustaje od Prve lige nakon dobivene licence...

Kako po propozicijama Prvu ligu može popuniti samo zaključno trećeplasirani klub Druge lige, a to je ove sezone bila Gorica koja nije dobila licencu za Prvu ligu, Istra će bez borbe izboriti ostanak u elitnom rangu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider