Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrali Kalinić i Badelj

VIDEO Supervažna pobjeda Rome u Firenzi: Skočili na vrh Serie A!

U derbiju 9. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je na gostovanju pobijedila Fiorentinu 2:1 i preuzela vrh ljestvice Serie A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golove za rimski sastav u postigli su Mohamed Salah u šestoj minuti i Gervinho u 34. minuti, a utješni pogodak za Viole zabio je Khouma Babacar u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Za Fiorentinu je cijeli susret odigrao Nikola Kalinić, dok je Milan Badelj igrao do 61. minute. Ante Rebić nije nastupio za Viole.

Roma je ovom pobjedom preuzela vrh ljestvice sa 20 bodova, dva više od Fiorentine, Intera i Lazija. Rimljani izgledaju odlično, ovo im je već šesti trijumf u devet kola i trenutno su prvi kandidati za Scudetto. Uspiju li postati prvaci, bilo bi to četvrti put u povijesti kluba.

Trener Rudi Garcia posložio je momčad koja već u ovoj fazi sezone braniteljima naslova Juventusu bježi osam bodova (iako je i Stara dama slavila ove nedjelje).

Potpuno suprotan primjer od Rome je Inter koji je sezonu otvorio s 15 bodova u pet kola, ali u zadnje četiri runde Nerazzurri su upisali tri remija i poraz. Fiorentina je, pak, otvorila spektakularno, ali su ju dva uzastopna poraza ipak malo prikočila.

Pobjedu je ostvario i drugi rimski klub. Lazio je kod kuće deklasirao Torino 3:0 golovima Senada Lulića (40') i Felipea Andersona (70', 90+4').

 

Widget powered by WhatstheScore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider