Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kung-fu za potpuni šok

Ovakva nadoknada i drama se ne viđaju često: Utakmica trajala 101 minutu!

Finale subotnjeg programa u Serie A bilo je nevjerojatno...

Riccardo Saponara postiže izjednačujući pogodak protiv Lazija (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Posljednja utakmica subotnjeg programa 15. kola talijanske Serie A bio je ogled Lazio - Sampdoria, koji je završio rezultatom 2:2 nakon dramatične sudačke nadoknade koja je potrajala više od 10 minuta.

Sampdoria je povela pogotkom Fabija Quagliarelle u 21. minuti i vodila do 79. minute, kad je Francesco Acerbi postigao izjednačujući pogodak.

A onda je uslijedilo pravo ludilo...

Prvo je sudac Davide Massa pokazao da će se igrati devet minuta sudačke nadoknade jer je drugo poluvrijeme obilovalo izmjenama, ukazivanjima liječničke pomoći i otezanjem igre od strane gostiju.

Zatim je u 92. minuti Bartosz Bereszynski isključen zbog drugog žutog kartona, a Lazio je nastavio juriti preokret. On je stigao u 96. minuti kada je Ciro Immobile zabio iz jedanaesterca.

Međutim, kako je odluka o tom penalu donesena uz pomoć VAR tehnologije, što je potrajalo nekoliko minuta, sudac Massa je odlučio da će se igrati i duže od predviđenih devet minuta sudačke nadoknade.

To je značilo da će Lazio morati izdržati još neko vrijeme kako bi osvojio tri vrijedna boda u borbi za plasman u Ligu prvaka.

A nije izdržao, jer u 99. minuti je, nakon jednog očajničkog ubacivanja gostiju, Riccardo Saponara kung-fu udarcem u stilu Zlatana Ibrahimovića prebacio Lazijeva vratara Thomasa Strakoshu i poentirao za veliko slavlje.

I poslije tog pogotka igralo se još minutu i pol, ukupno je utakmica potrajala 101 minutu.

Lijepi bod za Sampdoriju i dva izgubljena boda za Rimljane, dva boda za kojima bi mogli žaliti na kraju sezone...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider