Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
na rubu incidenta

VIDEO Juventus može slaviti: Napoli izgubio bodove, a Higuain živce

Napoli je napravio veliki kiks kod davljenika Udinesea, te je sada miljama daleko od naslova prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Udinesea s uvjerljivih su 3-1 nadigrali Napoli, odmakli se od zone ispadanja iz Serie A, te vrlo vjerojatno uništili snove momčadi iz Napulja o naslovu prvaka Italije.

Junak pobjede Friuliana bio je dvostruki strijelac, Portugalac Bruno Fernandes, koji je prvi pogodak postigao iz kaznenog udarca u 14. minuti, a drugi atraktivnim škaricama u posljednjoj minuti prvog dijela. Isti je igrač u 25. minuti propustio realizirati još jedan kazneni udarac, dosuđen nakon prekršaja nad njim.

Argentinac Gonzalo Higuain je svojim 30. pogotokom u ovoj sezoni talijanskog prvenstva donio izjednačenje Napoliju u 24. minuti, ali to je bilo jedino dobro što je napravio u Udinama. Izrazito nervozni Higuain je u 75. minuti dobio drugi žuti karton i ostavio svoju momčad s igračem manje, kad je Udinese već vodio 3-1.

Strijelac trećeg pogotka bio je Francuz Thereau, kojeg je u 84. minuti zamijenio mladi hrvatski reprezentativac Stipe Perica. Na klupi Udinesea ostao je Andrija Balić, a istu je sudbinu na ovoj utakmici u momčadi Napolija imao Ivan Strinić.

Sedam kola do kraja prvenstva Napoli za vodećim Juventusom zaostaje šest bodova, nakon što je "Stara dama" u subotu pogotkom Marija Mandžukića s 1-0 svladala Empoli. Sassuolo je kao gost s 3-1 bio bolji od Carpija.

U nedjelju je na rasporedu još šest dvoboja 31. kola Serie A. Od 15 sati započinju utakmice Atalanta - Milan, Chievo - Palermo, Fiorentina - Sampdoria, Genoa - Frosinone i Lazio - Roma, dok će Inter i Torino svoj dvoboj započeti u 20.45 sati.

Italija - 31. kolo:

Udinese - Napoli 3-1
Atalanta - Milan (ned, 15.00)
Chievo - Palermo (ned, 15.00)
Fiorentina - Sampdoria (ned, 15.00)
Genoa - Frosinone (ned, 15.00)
Lazio - Roma (ned, 15.00)
Inter - Torino (ned, 20.45)
Bologna - Verona (pon, 20.45)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider