Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ajd nadmaši me"

VIDEO Ramos izazvao LeBrona, a Perišić oduševio: Ma tko ovo može!?

Sergio Ramos bacio je rukavicu izazova LeBronu Jamesu...

Sergio Ramos postigao je ukupno 66 golova za Real Madrid. S obzirom da je obrambeni igrač, cifra je prilično impresivna.

Iako je stoper po vokaciji, jedan od najboljih na svijetu u posljednjih desetak godina, Ramos je zabio mnoge važne golove u dresu Realu. Vjerojatno je najzaslužniji što je Real u posljednje tri godine dvaput osvajao Ligu prvaka. U ta dva pohoda postizao je najvažnije golove, što u polufinalima, a što u finalima.

I ove sezone u nekoliko je navrata spašavao Real u posljednjim minutama; postigao je, primjerice, izjednačujući gol u finišu „el clasica“ protiv Barcelone na Camp Nouu.

Taj gol protiv Barcelone, ali i mnoge druge Ramos je postigao glavom. Kapetan Reala poznat je po iznimnim atletskim sposobnostima, napose odličnoj skok igri i odrazu kojim nadvisuje protivničke obrane.
E sad, pitanje je koliki mu je točno odraz? Je li dovoljan da sa 183 centimetra bez većih problema zakuca na košarkaškom košu?

Enigmu je odlučio razriješiti sam Ramos koji je na jednoj društvenoj mreži objavio videozapis gdje se vidi kako nakon kratkog zaleta jednom rukom prilično komotno zakucava. Neki ipak sumnjaju, jer se na snimci ne vidi točka odraza, pa se ne može sa sigurnošću reći je li se možda odrazio s parketa ili možda odskočne daske.

U svakom slučaju Ramos je veliki ljubitelj košarke, a ovom je objavom napravio svojevrsnu najavu All-Star utakmicu NBA lige, koju nestrpljivo očekuje.

„Priprema za All-Star“, napisao je Ramos i poslao poruku izazova LeBronu Jamesu: „Možeš li me nadmašiti?“

Ako Ramos je doista zakucao bez skrivene pomoći, nije jedini nogometaš koji to može napraviti. Na toj ipak ne predugačkoj listi je i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, koji je nedavno zorno pokazao zašto ga mnogi smatraju jednim najatletičnijih nogometaša današnjice.

Perišić je također ljubitelj košarke. Krajem prošle godine pojavio se na treningu Cedevite i oduševio košarkaške fanove. Perišić je s priličnom lakoćom zakucao jednom rukom, a na snimci se dobro vidi da se odrazio od parketa. Inače, Perišić je visok 186 centimetara, što je sasvim lijepa visina za nogometaša, a ne bi bio ni prenizak kao razigravač u košarci, koju očito igra jako dobro.

 




 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider