Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak na Maksimiru?

Guardiola potvrdio lošu vijest za City, a ovo se neće svidjeti niti Dinamu

Englezi će ovog tjedna imati dvostruki prvenstveni program.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City od proteklog vikenda kaska čak 11 bodova za vodećim Liverpoolom, a slijedi im dvostruki program ovaj tjedan u Premierligi.

U utorak će trupe Pepa Guardiole gostovati kod Burnleyja dok će u subotu ugostiti Manchester United u velikom gradskom derbiju.

U oba ta susreta City će biti lišen usluga Sergija Aguera, ikone kluba i najboljeg njihovog strijelca (244 pogotka) u povijesti.

Bez najboljeg strijelca u vrijeme kad se lomi sezona

Argentinski napadač se ozlijedio 23. studenog u utakmici protiv Chelseaja kada je u 77. minuti morao izaći iz igre. Propustio je oglede sa Šahtarom u Ligi prvaka i Newcastleom u Premierligi gdje su Građani kiksali, a po svemu sudeći neće ga biti niti u dva nadolazeća prvenstvena dvoboja.

"Protiv Burnleyja Sergio sigurno neće igrati, a neće biti spreman niti za derbi. Poslije toga vidjet ćemo kakva će biti situacija", poručio je Guardiola.

Da je neigranje Aguera hendikep u trenucima kad se (možda) lomi i cijela sezona, govori činjenica da u protekla dva susreta koja je Argentinac propustio City nije uspio pobijediti, ni doma protiv Šahtara ni na gostovanju kod Newcastlea.

Aguero će na Maksimiru loviti formu?

Definitivno je to loša vijest za City, a potencijalno loša i za zagrebački Dinamo koji će u srijedu 11. prosinca ugostiti aktualne prvake Engleske u posljednjem kolu skupine C Lige prvaka.

Iako je Guardiola u prvi mah najavio kako će doći u Zagreb s najjačim sastavom, nekako ne vjerujemo da će, u situaciji kad je već osigurao prvo mjesto u skupini, a pogotovo sad kad zaostaje golemih 11 bodova za Liverpoolom u Premierligi, na Maksimiru izvesti udarnu postavu.

U kontekstu Aguera, ta bi mu utakmica mogla idealno poslužiti za povratak u formu i natjecateljski ritam, a to nikako nije dobra vijest za obrambenu liniju Modrih u kojoj se neće, zbog žutih kartona, naći ni Dino Perić ni Kevin Theophile-Catherine.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider